29 Haziran 2004 21:00

Cezaevinde oyun islahevinde sergi

Çanakkale Açık Cezaevi'nde kurulan tiyatro, Orhan Kemal'in "72. Koğuş" adlı eseriyle Ege turnesine çıkarken, Mersin'de tutuklu çocuklar ortak bir resim sergisi açtı.

Paylaş
Çanakkale Açık Cezaevi'ndeki hükümlüler tarafından oluşturulan, "Açık Cezaevi Tiyatrosu", Ege turnesine çıktı. Orhan Kemal'in "72. Koğuş" adlı eserini sergileyecek olan topluluk, İzmir'e hareket etti. Hareket öncesi gazetecilere açıklama yapan Cezaevi Müdürü Sedat Karaca, 20 kişilik tiyatro ekibinin 3 gün boyunca çeşitli yerlerde oyunlarını sunacaklarını belirterek, "Başarılı oyunumuz nedeniyle birçok yerden teklif alıyoruz. Son olarak bakanlığımızdan aldığımız izinle Ege turnesine çıktık" dedi.

Bir çok yerde sahne alacak Müdür Karaca, cezaevinin, tiyatro gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle gündeme gelmesinin kendilerine gurur verdiğini kaydederek, şunları söyledi: "Tiyatromuz Ege turnesinde, ilk olarak Foça Açık Cezaevi'nde , daha sonra İzmir Çocuk Islahevi'nde, sonra da İzmir Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nde olacak" dedi.

Mersin'de sergi açtılar Mersin Üniversitesi ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ortak düzenlediği "Suçlu Çocuklar" başlıklı sergi açıldı. MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurseren Tor, serginin açılışında yaptığı açıklamada, amaçlarının sanat yoluyla suçlu çocukların yaratıcı dünyalarına girmek ve onların çevreleriyle uyum içinde yaşamalarını sağlamak olduğunu ifade etti. "Suçlu Çocukların Resim Çalışması" projesi, Mersin E Tipi Cezaevi'nde, 15-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi ve çalışmaya cezaevinde bulunan 14-19 yaş grubunda 25 çocuk katıldı. MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Rektörlük Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 11 gün süreyle açık olacak.

ÖNCEKİ HABER

Yasakli oyun ilk kez Dogubayazit'taydı

SONRAKİ HABER

Gerilim sadece ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...