28 Haziran 2004 21:00

NATO ZİRVESİ
   DÖNÜM NOKTASI OLACAK

"Bu zirve gerçekten bir dönüm noktasıdır. İstanbul'daki zirvenin başladığı gün, tarihte halklar için çok önemli olacak. Prag zirvesindeki hayallerimiz gerçek oldu.

Paylaş


Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac: "Bu zirve gerçekten bir dönüm noktasıdır. İstanbul'daki zirvenin başladığı gün, tarihte halklar için çok önemli olacak. Prag zirvesindeki hayallerimiz gerçek oldu. NATO, barış ve refah hayalimizi hayata geçirirken güvenliğe yönelik bütün tehditleri ortadan kaldırdı. AB ve NATO'nun temellerini atan Normandiya Çıkarması vesilesiyle bir araya gelmiştik. Şimdi de dostluk ve kardeşlik, özgürlük ve demokrasi duygularıyla birlikte buradayız."


SORUMLULUĞUN

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: "Bugün genişlemesini ve dönüşümünü başarıyla sürdüren, aynı zamanda komşu bölgelere stratejik ortaklık eli uzatan ve böylece küresel istikrarın güvencesi durumuna gelen ittifakın geleceğe yönelik olarak ortaya koyduğu sağlam vizyona tanık olmaktayız. Yeni ve çok yönlü tehdit ve fırsat algılamaları ışığında, uluslararası güvenlik ortamında merkezi bir konuma kavuşan Türkiye'nin politika ve girişimlerinin, gerek NATO gerekse daha geniş anlamda uluslararası toplum için giderek artan stratejik bir önem kazandığının bilinci içerisindeyiz."


TERÖR TEHDİDİNE YANIT VERMELİYİZ

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder: "Yeni dünya düzeninde tüm dünya ülkeleri terörizm tehdidiyle karşı karşıya. İstanbul dahil olmak üzere dünyanın pek çok köşesinde terörist saldırılar meydana geldi. Terörizmin bizim liberal toplumlarımızda korku yaratmaktan başka amacı yok. Biz açık toplumlar olarak bu tehdide yanıt vermeliyiz. Güvenlik sadece polis ya da askerle sağlanamayacak; terörün köklerine inilmesi gerekiyor ve aksi halde etkin bir mücadele yapılamaz. Bunun için İstanbul'da ortak bir strateji ve politika bulmaya çalışacağız."


TÜRKİYE'NİN AB'YE YAKLAŞMASI YARARLI

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis: "Türkiye'nin AB perspektifi herkesin yararınadır. Bu perspektif Türkiye için çok güçlü bir motivasyon oluşturmaktadır. Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlaşması AB, Türkiye ve Türkiye'nin komşularının yararınadır. Kıbrıs soruna hâlâ çözüm bulunmasını ummuyoruz. Adada yapılan referandumları Kıbrıs sorununda çözüme ulaşılma hedefinde son noktayı koyduğunu söylemek yanlış, bu kısa bir süre içinde çözüm bulunabilecek bir süreç olarak değerlendirilmeli."

ÖNCEKİ HABER

Musluk suyu içmeyin
   casuslara dikkat edin!

SONRAKİ HABER

ŞEFFAF SINIR ÇİZGİLERİ TEKLİFİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa