28 Haziran 2004 21:00

Musluk suyu içmeyin
   casuslara dikkat edin!

NATO zirvesi için gelen Amerikan personeli ve Washington muhabirleri için hazırlanan uyarı notu, ABD'nin Türkiye'yi nasıl bir ülke olarak gördüğünün de özeti gibi.

Paylaş
NATO zirvesi için gelen Amerikan personeli ve Washington muhabirleri için hazırlanan uyarı notu, ABD'nin Türkiye'yi nasıl bir ülke olarak gördüğünün de özeti gibi. İstanbul'un terörizm bakımından "yüksek tehdit alanı" olduğu belirtilen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından hazırlanan uyarı kitapçığında şunlar yer alıyor:
  • Türkiye'de musluk suyu içmeyin.
  • Kendi güvenliğiniz için tetikte olun.
  • NATO karşıtı gösteriler için tahsis edilen alanlardan kaçının.
  • Eğer bir casusluk hedefi olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, güvenli bir alan tespit edin ve polis ile güvenlik güçlerini uyarın.
  • Düşman istihbarat servisleri, pek çok bakımdan bizim misyonumuza, Amerikan çalışanları tuzağa düşürmek gibi amaçlar için girmeye teşebbüs ediyor. Gizli bilgileri uygun şekilde ve belirlenmiş alanlarda kullanın. Çok meraklı, derinlemesine soru soran insanlardan kaçının.
  • Güvenli olmayan telefon hatlarından gerçekleştirilen telefon konuşmaları dinlenecektir.
  • Fazla göze çarpmayın. Göze çarpacak şekilde giyinmeyin, alkolü dikkatli kullanın ve yerel kişilerle tartışmalardan kaçının. Gidiş yollarını ve alışkanlıklarınızı değiştirin. Kalabalıklardan kaçının ve her çeşit tartışma alanlarından hızla uzaklaşın. Cep telefonunuzu veya radyonuzu daima yanınızda taşıyın. Acil durum numaralarını bilin.


    'Jeopolitik hareketliliğin merkezinde duruyoruz' NATO Gençlik Zirvesi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir yandan NATO'nun ve Avrupa Birliği'nin (AB) doğuya doğru genişlemesiyle diğer yandan coğrafyada yaşanan gelişmelerle ittifakın bir kanat ülkesi olmaktan çıkıp, yeni jeopolitik hareketliliğin merkezinde yer aldığını söyledi. NATO Gençlik Zirvesi'nde gençliğe hitaben bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dünyaya bakışı ve özellikle bölge için benimsediği vizyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin NATO ve AB'nin doğuya genişlemesi ile ittifakın bir kanat ülkesi olmaktan çıkıp kendini yeni jeopolitik hareketliliğin merkezinde bulduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: "Gerek müttefiklik anlayışımız, gerek çevremizdeki ülkelerle sahip olduğumuz tarihi bağlar bize özel bir sorumluluk yüklemektedir. Bunda başarılı olmamızı sağlayacak gücü tarihimizden, çok yönlü kültürel birikimimizden, demokratik ve laik sistemimizden ve batıyla bütünleşme dinamizmimizden almaktayız." Güvenlik arayışlarının her şeyden önce müşterek bir çaba içinde olması gerektiğini savunan Erdoğan, "Başta terörizm ve kitle imha silahlarının yayılması olmak üzere uluslararası camianın karşılaştığı ciddi tehdit ve risklerle mücadelenin bu tür bir çabaya ihtiyaç gösterdiğini yaşayarak görüyoruz" dedi.

  • ÖNCEKİ HABER

    İşgaller 'örnek' gösterildi

    SONRAKİ HABER

    NATO ZİRVESİ
       DÖNÜM NOKTASI OLACAK

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...