27 Haziran 2004 21:00

Nâzım'ı anlamak,
   mücadeleyi anlamaktır

Sinema ve tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer, Nâzım Hikmet'i anma etkinliği için gittiği Antakya'da Nâzım Hikmet'in antiperyalist kişiliğine vurgu yaptı ve "Nâzım'ı anlamak, anti-emperyalist mücadeleyi anlamaktır" dedi.

Paylaş
Sinema ve tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer, Nâzım Hikmet'i anma etkinliği için gittiği Antakya'da Nâzım Hikmet'in antiperyalist kişiliğine vurgu yaptı ve "Nâzım'ı anlamak, anti-emperyalist mücadeleyi anlamaktır" dedi. Nâzım Hikmet'e ilişkin etkinliği ve önümüzdeki dönem çalışmalarını gazetemize değerlendiren Gülsen Tuncer, Emeğin Partisi'nin düzenlediği etkinliğin başarıyla hazırlanmış bir etkinlik olduğunu belirterek, "Böylesine güzel bir geceye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. "Hem Emeğin Partisi'nin gecesine katılmak hem de Antakya'da olmak benim için çok önemliydi. Bugün Nâzım'ı anlamak demek antiemperyalist mücadeleyi anlamak demek. Bugün Nâzım'ı anlamak demek insanlığı anlamak demek" diyen Gülsen Tuncer, 2 Temmuz'u da anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sivas katliamını da unutmamalıyız. Asım Bezirci'yi, Hasret Gültekin'i, orada yakılan aydınlarımızı unutturmamak gerek. Sivas'ta yakılan o insanlar bizim insanlarımız, emekçilerin aydınlarıydı bunu unutmamak gerekiyor. Siz o günde emekçilere elinizden geldiğince ulaşın ve o güzel insanları mutlaka hatırlayın ve hatırlatın".

Filistin ve Irak Halen Filistin şiirleri çalışmasının sürdüğünü anlatan Gülsen Tuncer, "Henüz tamamlamadım ama bitmek üzere. Bir de Sümer şiiirleri çalışmam var. Sümer şiirleri müzikli bir etkinlik olacak. Irak'ta ilk bombaların düştüğü yer Sümer şiirlerinin doğduğu yerdir. Bu çalışma bu yüzden benim için çok önemli" dedi. Emperyalistlerin BOP adı altında Türkiye'yi kirli emellerine alet etmeye çalıştığını söyleyen Tuncer, "Onların BOP u varsa bizim de Büyük Dünya Projemiz var. Bizim projemiz emekçilerin büyük projesidir. Bizim projemiz tüm insanların hürlüğü ve mutluluğu projesidir" diye konuştu.

'Bulut tanınsın istedim' Gülsen Tuncer, etkinlikte en son Abdülkadir Bulut'un şiirini okumasına ilişkin olarak ise, şunları kaydetti: "Abdülkadir Bulut Samandağ'da yaşarken aramızdan ayrılan bir emekçi ozanımızdır. O bir eğitim neferiydi aynı zamanda,öğretmendi. Emeğin Partisi'nin gecesinde emekçi bir şairi anmamak olmazdı. Antakyalı emekçiler bu emekçi ozanımızı da tanısınlar istedim".

ÖNCEKİ HABER

Güneşin doğuşunda
   sanat devam ediyor

SONRAKİ HABER

'İsrail ile iyi geçinin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa