17 Şubat 2011 03:58

4 katlı binanın altından köyün yolu geçiyor

RİZE’de yapılan 4 katlı bir binanın altından köy yolu geçiyor.Rize’nin İyidere ilçesine bağlı Esentepe Köyü Cami yanına 1990 yılında bir Kız Kur’an Kursu yapıldı. Bina yapıldıktan belirli bir zaman sonra alt katı kırılarak köydeki yaya ve araç trafiğinin geçmesi için yol haline getirildi.Esentepe

4 katlı binanın altından  köyün yolu geçiyor
Paylaş

RİZE’de yapılan 4 katlı bir binanın altından köy yolu geçiyor.
Rize’nin İyidere ilçesine bağlı Esentepe Köyü Cami yanına 1990 yılında bir Kız Kur’an Kursu yapıldı. Bina yapıldıktan belirli bir zaman sonra alt katı kırılarak köydeki yaya ve araç trafiğinin geçmesi için yol haline getirildi.
Esentepe Köyü Cami İmamı Orhan Büyük, yaptığı açıklamada zamanında köy büyüklerinin cami ile Kur’an kursunun yan yana olmasını istemeleri sonucu binanın altından arazi kısıtlılığı nedeniyle köy yolunu geçirdiklerini söyledi.
Köy sakinlerinden İlyas Büyük ise inşaatın yoldan yüksekliğinin üç metre olduğunu belirterek, “Bu nedenle yolu sadece otomobil ve küçük kamyonetler kullanabiliyor. Binanın alçak olması nedeniyle kaza tehlikesi atlatanlar oldu. Büyük iş makineleri ve kamyonlar buraya kadar gelip geri dönmek zorunda kalıyor. Yaklaşık bir kilometre gidip başka bir yol kullanmak zorunda kalıyor” diye konuştu. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

Ağacın üzerine kurduğu evde yaşıyor

SONRAKİ HABER

Dersim’de Vaşaklar öldürülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...