26 Haziran 2004 21:00

EBK'da ekmek kavgası

Manisa'da özelleştirme nedeniyle mağdur olan EBK işçileri, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Hükümetin erken devir oyununa karşı fabrikayı işgal eden işçiler, dün de Bülent Arınç ile görüştü.

Paylaş
Manisa Et ve Balık Kurumu'nda çalışan Öz Gıda-İş Sendikası üyesi 137 işçi, hükümetin kendilerine verdiği sözü yerine getirmemesi üzerine üç gün boyunca fabrikayı işgal ettiler. İşçiler dün de Meclis Başkanı Bülent Arınç ile görüşerek taleplerini dile getirdi. İhale ile MAYET firmasına verilen Manisa EBK'nın devir işlemleri 24 Temmuz'da yapılacaktı ve bu süre içinde işçiler başka bir kamu kurumuna yerleştirilecekti. Ancak hükümet sözünü tutmak yerine devir işlemlerini işçilerin haberi olmadan, bir ay önceye çekti. Bunun üzerine işçiler 23 Haziran'da fabrikayı işgal etti. Firma yetkililerini ve noteri içeri sokmayan işçiler, devir işlemlerini yapacak olan şube müdürlerini de rehin alarak dışarı çıkarmadılar. Eylem süresince işçileri dışarı çıkarmak için müdahalede bulunan polis, işçileri ancak önceki gün akşam saatlerinde, anlaşma yaparak, dışarı çıkarabildi.

Arınç'la görüştüler Fabrikanın devir işlemleri yapılırken, işçiler de, taleplerini iletmek amacıyla bir açılış yapmak için Manisa'ya gelen Bülent Arınç'ın yolunu kestiler. Arınç, Öz Gıda-İş Sendikası yöneticileri ile görüşmeyi kabul ederken, işçilerin tazminatlarının bankaya yatırıldığı bildirildi. İşçilerin tedirgin bekleyişi ise sürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Bir patlama daha oldu

SONRAKİ HABER

O zaman biz ölelim mi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa