25 Haziran 2004 21:00

Koreli işçiden örnek eylem

Güney Kore hükümeti, Irak'a asker gönderme kararı nedeniyle geniş bir muhalefetle karşı karşıya. Havayolu işçileri, askerleri Irak'a taşımayı reddetti.

Paylaş
Güney Kore'de havayolu işçileri, Irak'a gönderilecek askerleri taşımayacaklarını ilan ettiler. Kore Havacılık Sendikası, Irak'a yapılacak herhangi bir askeri sevkıyata yardımcı olmayı reddettiklerini ilan etti. Kamuya ait Korean Air ve Asiana Airlines adlı şirkette çalışan işçi ve emekçiler, kararı uygulamakta kararlı. Bu iki ulusal havayolu şirketi ve Incheon Uluslararası Havaalanı çalışanları tarafından kurulan Havayolları Sendikası, Kore İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (KCTU) aldığı karara uygun olarak, Irak'a daha fazla asker gönderilmesine karşı çıktıklarını açıkladı. Sendika, asker göndermeye karşı kapsamlı bir mücadele yürütme çağrısı yaptı.

İhaleyi almayacaklar Korean Air ve Asiana Airlines'ın asker taşıma konusunda hükümetle ihale imzalamayacağı da öğrenildi. İki şirket, kendilerine henüz hükümetten bir teklif gelmediğini, ancak daha şimdiden, Irak'a asker götürmeyi reddettiklerini ilan etti.

Güvenlik sorunu Havayolları Sendikası'ndan yapılan açıklamada da, "Eğer bu tür ihaleler kabul edilirse sendikamızın üyelerinin can güvenliğini garanti edemeyiz. Çünkü böyle bir durumda onlar da saldırıların hedefi haline gelecek" denildi. Sendika, Irak işgaline karşı protesto amacıyla, tüm uçuşları durduracak bir greve de hazırlanıyor.

ÖNCEKİ HABER

Tarikat şefi Senato'da

SONRAKİ HABER

Generali boğarak öldürdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...