24 Haziran 2004 21:00

Telekom Yasası geri çekilsin!

Avcılar ve Büyükçekmece Telekom müdürlüklerinde çalışan işçiler, yaptıkları yürüyüşle özelleştirmeyi ve NATO'yu protesto ettiler.

Paylaş
Avcılar ve Büyükçekmece Telekom müdürlüklerinde çalışan işçiler, yaptıkları yürüyüşle özelleştirmeyi ve NATO'yu protesto ettiler. Avcılar Telekom Müdürlüğü binasına Telekom'un özelleştirilmesine karşı dev bir pankart asan Haber-İş Sendikası üyesi işçiler, Telekom Müdürlüğü önünden Avcılar Belediyesi'ne kadar sloganlarla yürüdüler. "Telekom'un özelleştirilmesine hayır", "Telekom Yasası geri çekilsin", "NATO'ya, savaşa, işgale hayır" sloganları atan işçilere, Eğitim-Sen 7 No'lu Şube üyesi eğitim emekçileri ile Belediye-İş 2 No'lu Şube üyesi Avcılar Belediyesi işçileri de destek verdi. Belediye önünde yapılan basın açıklamasına Tunus Telekom Sendikası eski Genel Başkanı Hammami Jilani de katıldı. Eylemde bir konuşma yapan Jilani, Tunus'taki Telekom işçilerinin ve sendikacıların selamını iletti. Aynı saldırıların Tunus'ta da yaşandığını, işçilere yoksulluğun ve işsizliğin dayatıldığını belirten Jilani, tüm dünyadaki işçilerin saldırılara ve savaşa karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi. İşçiler tarafından dayanışma solganlarıyla karşılanan bu konuşmanın ardından Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu söz aldı. Telekom'un peşkeşini kolaylaştıran ve GSM şirketlerinin borçlarını affeden yasanın veto edilmesi ve tümden geri çekilmesi isteklerini yineleyen Dokuyucu, işçilere özelleştirme ve NATO karşıtı eylemlere katılım çağrısında bulundu. Taleplerine duyarsız kalan medya kuruluşlarını protesto etmeyi sürdüreceklerini de belirten Dokuyucu, asgari ücrete de tepki gösterdi.


Postacı da veto istedi Kefalet Sandığı'nda biriken paralarının Hazine'ye devredilmesini düzenleyen yasal düzenlemeye tepki gösteren postacılar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e topluca faks çekerek, veto isteminde bulundular. Hükümet, Telekom'un özelleştirilmesini kolaylaştıran tasarıya geçici bir madde ekleyerek, postacıların maaşlarından yapılan kesintilerle oluşturulan Kefalet Sandığı'nda biriken 230 trilyona el koymuştu. Bu durumu kabul etmeyeceklerini bildiren Bağımsız Haber-Sen üyeleri, dün Kızılay Postanesi önünde eylem yaptı. BASK ve Bağımsız Haber-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Cumhurbaşkanı Sezer'den yasayı Meclis'e iade etmesini istedi. Akay, paranın nemalandırılarak hak sahiplerine ödenmesi gerektiğini kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Alsak, alsak 15 milyona ne alsak?

SONRAKİ HABER

Tartışmalı madde tasarıdan çıkartılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...