23 Haziran 2004 21:00

NATO'ya karşı sokağa...

NATO zirvesine bir adım kala sendikalar da sokağa çıkmaya başladı. DİSK ve KESK'e bağlı bazı sendikalar, 27 Haziran günü İstanbul'da yapılacak olan mitinge de çağrı yaptılar.

Paylaş
NATO zirvesine bir adım kala sendikalar da sokağa çıkmaya başladı. DİSK ve KESK'e bağlı bazı sendikalar, 27 Haziran günü İstanbul'da yapılacak olan mitinge de çağrı yaptılar. "NATO, Bush ve Blair sağlığa zararlıdır" diyen SES İzmir Şubesi dün şube binasında basın toplantısı düzenledi. NATO zirvesinde savaş rantına kaynak, sosyal haklara saldırı planlandığına dikkat çeken, SES İzmir Şube Başkanı Ergun Demir, "Savaşa kaynak yerine, bütçeden her çocuk için ayrılacak 5 dolar, 14 milyon çocuğun bulaşıcı hastalıklardan ölmesini engelleyecektir. NATO, Bush ve Blair hakkında davacıyız. Bu katiller lobisinin Türkiye'ye sokulmamasını talep ediyoruz" dedi.

27 Haziran'a çağrı İstanbul'da da SES Şişli Şubesi İşyeri Temsilciliği, hastanede düzenlediği eylemle, NATO zirvesini ve Bush'un Türkiye'ye gelmesini protesto etti. Dün saat 12.00'de SSK Okmeydanı Hastanesi dinlenme tesisinde yapılan eylemde bir konuşma yapan SES İşyeri Temsilcisi Akife Aktaş, "Bu ülkenin emekçileri olarak NATO zirvesinin İstanbul'da toplanmasını ve Bush'un Türkiye'ye gelmesini istemiyoruz" dedi. Hastaların da alkışlayarak destek verdiği eylemde, "Savaşa değil sağlığa bütçe", "IMF'ye değil emekçiye bütçe" sloganları atıldı. Ortadoğu'nun kan gölüne çevrilmemesi ve Irak'ın işgaline son verilmesi çağrısında bulunan Akife Aktaş, bütçenin savaşa değil insana ve sağlığa ayrılmasını istedi.Aktaş ayrıca, herkesi 27 Haziran'da mitinge davet etti. "Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler mücadelesinden emekli olunmaz" pankartı arkasında dün Mecidiyeköy Metro önünde toplanan DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri ise yakalarına "NATO'ya hayır" yazılı kokartlar taktılar. "Ülkemizde işgalci istemiyoruz" ve "NATO'ya değil, emekliye bütçe" sloganlarını atan emekliler, 27 Haziran'da yapılacak miting ve 28-29 Haziran günlerinde gerçekleştirilecek eylemlere katılacaklarını ilan ettiler. Emekli-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kaşkır, Türkiye'nin önce IMF gibi kurumlarla ekonomik kuşatma altına alındığını şimdi de NATO ile savaş ortamına sokulmak istendiğini söyleyerek, "Yapılan saldırılara karşı dimdik ayaktayız. Sokaklardayız" dedi.

Tokat'ta miting Tokat'ta KESK'e bağlı sendikalar, "Savaş örgütü NATO'ya, Irak ve Filistin'de Emperyalist Savaşa Hayır" mitingi düzenleyecekler. Eğitim-Sen Turhal ve SES Tokat Temsilciliği'nin gazetemize yaptıkları açıklamaya göre, 26 Haziran saat 13.00-17.00 arası gerçekleştirilecek olan miting için Turhal Stadyumu yanında toplanılacak ve buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürünecek. Sendikalar tüm halkı mitinge katılmaya çağırdı. Bu arada İstanbul Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Zeyrek de yaptığı yazılı açıklamada, "Biz öğretmenler vatanı savunma, bağımsızlığı ve milli egemenliği yeniden kazanma mücadelesinde üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz" dedi.


DİSK'ten konvoy DİSK, önceki gün açıkladığı eylem kararları çerçevesinde dün İstanbul'da konvoy oluşturarak NATO'yu protesto etti. Genel-İş İstanbul 2 No'lu Bölge Şubesi önünde başlayan konvoy, Aksaray, Şişhane üzerinden Şişli'de son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Söz böler, eylem birleştirir

SONRAKİ HABER

Mahallede NATO toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...