22 Haziran 2004 21:00

Gerçek sahnede ilk defa!

Hakkari Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri, Hakkari'de kamyon kasasında sahneledikleri oyunu, Antalya'da ilk kez "gerçek bir sahne"de sundular.

Paylaş
Hakkari'de yıl sonu gösterisi için hazırladıkları tiyatro eserini kamyon kasasında sahneleyen ilköğretim okulu öğrencileri, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) davetlisi olarak geldikleri Antalya'da, ilk kez bir tiyatro sahnesinde temsil sundu. Hakkari'deki Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilerinin yıl sonu gösterisinde sahnelemek üzere hazırladıkları "Töre" adlı oyun, Hakkari ile Antalya arasında sanat köprüsü kurdu. Hakkarili öğrenciler, topluluğun turne programı kapsamında sahne aldığı Manavgat ve Akseki'de, Antalya seyircisinin karşısına çıktı. Hakkarili tiyatrocular, son temsillerini ise ABT sahnesinde verdi.

Kamera şakası sandık Okul Müdürü Mustafa Kahraman, "ABT oyuncularından, bizi Antalya'ya davet ettiklerini bildiren telefonu aldığımızda, kamera şakası yapıldığını düşündük" dedi. Sonraki görüşmelerde teklifin doğruluğunu öğrenince çok mutlu olduklarını belirten Kahraman, "Aileleri ikna etmemiz zor olmadı. 34 saat süren yolculuktan sonra ilk olarak Manavgat'a geldik. Öğrencilerimiz yoldan gelir gelmez sahneye çıktılar. Hepsi birer profesyonel gibi davranıyordu. Hiç heyecanlı görünmemelerine biz de şaşırdık" diye konuştu. Oyunu 3'ü erkek 11 öğrenciyle sahnelediklerini belirten Kahraman, "Töre" adlı oyunun özellikle seçildiğini ifade etti. "Töre"nin, yörenin kültürel yapısına çok uygun özelliklere sahip olduğunu belirten Kahraman, "Öğrencilerimiz, ABT'nin turne programında sahnelediği Komşu Köyün Delisi oyununu çok beğendiler. Şimdi de bu oyuna hazırlanmak istiyorlar" diye konuştu.

Tekerlekli sahne Oyunun yönetmeni Türkçe öğretmeni Emel Bulut ise kamyon kasasında tiyatro sahnesi kurma fikrinin nasıl geliştiğini şöyle anlattı: "Aslında Hakkari'de bir kültür merkezi var. Oyunumuzu burada sahneleyebilirdik. Ancak ailelerin oyunu izlemek için bu salona gelemeyeceklerini biliyorduk. Biz de sahnemizi tekerlekli hale getirdik ve bulduğumuz bir kamyonun kasasına sahne kurduk."

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe konuşmaya hapis cezası isteniyor

SONRAKİ HABER

Parklar cenneti: Evka-2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa