22 Haziran 2004 21:00

Bu davadan vazgeç!

Sağlık karnelerine gözlük yazdıran hastaları kendi işyerlerine götüren simsarları araştıran gazeteci Osman Yavuz feci şekilde dövüldü.

Paylaş
SSK Adana Bölge Hastanesi'ne gözlük çetelerini haber yapmak üzere giden gazeteci Osman Yavuz feci şekilde dövüldü. Sağlık karnelerine gözlük yazdıran hastaları kendi işyerlerine götüren simsarların ihbarını alarak hastaneye giden Yavuz, 7-8 kişi tarafından hastane bahçesinde öldüresiye dövüldü. 10 günlük iş göremez raporu alan Yavuz, suç duyurusunda bulunurken olayla ilgili dört kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınlardan Metin Güney isimli şahıs gazeteciyi kendisinin dövdüğünü belirterek suçu üzerine alınca diğer üç kişi serbest bırakıldı. Bu arada olayla ilgili devreye giren AKP Adana milletvekili Abdullah Torun gazeteciden davadan vazgeçmesini isterken, CHP eski İl Başkanı Orhan Sümer saldırıya uğrayan gazeteci Osman Yavuz'u arayarak olayın üstünün örtülmesini istedi. Başından geçenleri gazetemize aktaran Yavuz, "Cuma günü hastaneye haber yapmak için gitmiştim. Yanımda Akşam gazetesi stajyer muhabiri Aliye Gültekin vardı. Hastanede gözlük mafyasından birkaç kişi beni tanıyarak 'Hastane müdürü seni çağırıyor ' diyerek beni bahçeye çıkardılar ve Adana Optik'in sahibi Murat Bozdağ'ın yanına götürdüler" diye konuştu. Bozdağ'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini anlatan Yavuz, "Yanında bulunan adamlarına 'Alın bunu, kafasına iki tane sıkın. Ne hali varsa görsün' diyerek talimat verdi. Daha sonra 7-8 kişi bana rastgele vurmaya başladı" dedi.

Milletvekili 'rica' etmiş Olayın ardından gazetesine başından geçenleri haber olarak yansıttığını kaydeden Yavuz, AKP milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü ve CHP milletvekili Kemal Sağ'ın kendisini arayarak yardımcı olduklarını, ancak AKP milletvekili Abdullah Torun ile CHP eski İl Başkanı Orhan Sümer'in telefon ederek olayın üstünün örtülmesini istediklerini belirtti. Torun ve Sümer'in davadan vazgeçmesi yönünde kendisine 'ricada' bulunduklarını ifade eden Yavuz, hâlâ tehditler aldığını belirterek olayın peşini bırakmayacağını belirtti.

Yalanladılar Olayla ilgili olarak aradığımız AKP milletvekili Abdullah Torun ise, ilk önce olaydan haberi olmadığını ileri sürdü. Ardından iddiaları yeniden hatırlattığımızda, "Hakkımda ortaya atılan iddialar yalan. Ben gazetenin sahibi ile görüştüm. Yakın arkadaşımdır. Basit bir olay mı diye sordum. Basit bir olay değilmiş, bunun üzerine gazeteciye davanda sonuna kadar diren dedim" dedi. Torun, bu görüşmemizin ardından bizi yeniden arayarak, gazetenin sahibi ile görüştüğünü ve davalarında sonuna kadar arkalarında olduğunu söylediğini anlattı. İddiaları sormak için aradığımız Orhan Sümer ise, "Toros gazetesinin sahibi Erden Araz benim yakın arkadaşımdır. Ben de bu olayı gazeteden okudum. Benim bu olayla ilgim yok" demekle yetindi.

ÖNCEKİ HABER

DTÖ'den Amerika ve Avrupa'ya karşı karar

SONRAKİ HABER

Yol çalışması isyan ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa