22 Haziran 2004 21:00

Danıştay'dan iptale onay

TÜPRAŞ'ın satışının hukuka uygunsuz ve devlet aleyhine olduğunu Danıştay da onayladı.Danıştay temyiz işlemleri sonuçlanana kadar iptal kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Paylaş
TÜPRAŞ ihalesini hukuka ve kamu yararına aykırı bularak iptal eden Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin iptal kararı Danıştay tarafından uygun bulundu. Danıtay, Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin TÜPRAŞ'ın satışıyla ilgili kararının yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. Karar, ihalenin iptalinin kesinleşmesi ve TÜPRAŞ'ın satışının artık noktalanması olarak değerlendirildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı satışı iptal eden Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin kararını temyiz etmişti. Temyize ilişkin ilk kararını veren Danıştay, İdare Mahkemesi'nin kararını onaylamış oldu. ÖİB'nin temyiz istemi esastan sonuçlanıncaya kadar satışın iptali kararının yürütmesinin durdurulması istemi Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedildi. Danıştay'ın bu kararından sonra, Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin iptal kararı geçerliliğini koruyor. Danıştay 10. Dairesi, daha sonra temyiz istemini esastan karara bağlayacak.

Petrol-İş başvurmuştu Petrol-İş Sendikası, TÜPRAŞ'ın yüzde 65.76 oranındaki kamu payının blok satışına ilişkin ihale komisyonu kararının iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 10. İdare Mahkemesi, ihale komisyonunun kararını iptal etmişti. İptal gerekçesinde, TÜPRAŞ'ın yüzde 65.76 oranındaki kamu payının, blok olarak ''satış'' yöntemiyle özelleştirilebilmesi için 7 Haziran 2003'te ihaleye çıkarıldığı, söz konusu ihaleye Efremov Kautschuk GMBH Şirketi ile Anadolu Ortak Girişim Grubu'nun katılarak teklif verdiği kaydedilmişti. İptal kararının gerekçesinde TÜPRAŞ'ın, ihale komisyonu tarafından teklif sahipleriyle yapılan pazarlık görüşmeleri sonucunda en yüksek bedeli veren Efremov Kautschuk GMBH Şirketi'ne 1 milyar 302 milyon dolar karşılığında satıldığı belirtilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Polislikten El Kaide'nin liderliğine!

SONRAKİ HABER

IMF ile devam sinyali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...