21 Haziran 2004 21:00

Munzur barışa akacak

Bu yıl 29 Temmuz'da başlayacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde temel slogan "Munzur barajlara değil, barışa akıyor" olarak belirlendi. Tunceli Belediye Başkanı Songül ErolAbdil, barışın herkesin özlemi olduğunu söyledi.

Paylaş
Bu yıl 5. yapılacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin hazırlıkları devam ediyor. Hazırlıklar çerçevesinde sanatçılarla görüşmeler yapılıyor. Bu yıl 29 Temmuz'da başlayacak olan festival için teknik ve altyapı çalışmaları için de planlamalar başladı. Bu yıl ki festival sloganı olarak, "Munzur barajlara değil, barışa akıyor" öne çıkıyor. Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, bu yıl festivalli daha önceki festivallerden ayıracak özelliğinin kültür ağırlıklı olacağını ve festivalle ilgili kararları festival komitesinin vereceğini belirtti. Abdil, tanınmış yazar ve sanatçılarla görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek, yerel kültürle genel kültürü harmanlamak istediklerini kaydetti.

Barış talebi Festivallin bu yıl ki içeriğine barışı da kattıklarını anlatan Abdil, ilde yaşayanların barışı istediğini ifade etti. Kültürlerin gelişmesi için toplumsal barışın sağlanması gerektiğini dile getiren Abdil, barışın herkesin özlemi olduğunu söyledi. İl dışında bulunan Dersimliler başta olmak üzere herkesi festivalle katılmaya davet eden Abdil, Munzur'a ve barışa sahip çıkmaya çağırdı. Bölgede ve ilde son dönemlerde yaşanan gelişmelere de değinen Abdil, Tunceli Belediye Başkanları olarak daha önce ortak açıklama yaptıklarını hatırlattı. Her iki tarafa ateşkes çağrısında bulunduklarını ifade eden Abdil, halkın barış istediğini yineledi. Festivali halka mal etmek istediklerini dile getiren Abdil, özellikle gençlere ve kadınlara yönelik programların festivalde yer alacağını kaydetti. Daha önce festivalle katılan sanatçıların konukları olarak çağıracaklarını ifade eden Abdil, yeni isimleri festivale çağırmayı düşündüklerini kaydetti. Festivale katılması kesinleşen sanatçılar şunlar: Ali Asker, Aynur Doğan. Görüşmelerin devam ettiği sanatçılar: Sezen Aksu, Edip Akbayram, Leman Sam. Ayrıca çok sayıda aydın ve yazarın da festivalle ilgi göstermesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Peter Gabriel'le yumruklar havada...

SONRAKİ HABER

İkinci günün yıldızı Faithless

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...