21 Haziran 2004 21:00

Peter Gabriel'le yumruklar havada...

Peter Gabriel, konseri Güney Afrikalı insan hakları savaşçısı "Biko"yu anlattığı parçayla tamamlarken, pahalı konserlerin mekânı olarak bilinen Parkorman belki de tarihinde ilk kez havaya kalkan yumruklar ve zafer işaretleri ile tanışıyordu.

Paylaş
"Efes Pilsen One Love Festival 2004", önceki gece Parkorman'da verilen Keziah Jones ve Peter Gabriel konserleriyle sona erdi. Peter Gabriel sahne performansı ile dinleyenleri büyülerken "Biko" adlı ünlü şarkısını söylediğinde seyircilerin coşkusu doruğa çıktı.

Zengin program Parkorman'da gerçekleştirilen "Efes Pilsen One Love Festival"i zengin programı ile katılımcılara iki gün boyunca kaliteli konserler sundu. Festivalin ilk günü özellikle İngiliz politik punk-rock grubu Chumbawamba performansıyla dikkat çekmişti. Festivalin ilk gününde yine Efsanevi rock grubu Velvet Underground'un 3 beyninden biri, 35 yıllık dahiyane şarkı yazarı, müzisyen John Cale de hayli ilgi görmüştü. Anlamlı sözleri ve duygusal melodileriyle indie-rock camiasının gözde gruplarından Arab Strap ile alternatif hip-hop'un yeni yüzü Mercury Prize ilk gecenin konukları olmuştu

Unutulmaz gece Parkorman'da düzenlenen festivalin ikinci ve son gününde önce Keziah Jones sahne aldı. Blues, soul ve funk sentezinden oluşturduğu sounduyla müzik dünyasında yıldızı hızla parlayan Nijeryalı genç sanatçı, serin Parkorman akşamında ilk kıvılcımları çaktı. Ama konser alanını dolduran orta yaş ağırlıklı kitleyi esas heyecanlandıran, müzik dünyasının efsanelerinden biri olan Peter Gabriel'di. Adını önce, rock tarihine damgasını vuran ünlü İngiliz grubu Genesis ile birlikte, sonra da solo çalışmalarıyla duyuran sanatçıyı izleme fırsatı bulmanın doğurduğu heyecan giderek yükselirken, onu yeterince tanımayan gençler bile bu heyecan dalgasından paylarına düşeni almaya başlamışlardı. Barışa, insan haklarına ve çevreye duyarlılığı ile tanınan sanatçı, yaklaşık 40 yıllık müzikal birikiminin ürünlerinin yanı sıra görkemli sahne gösterisiyle de Parkorman'ı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Aktarma çabası Konserde tanık olduğumuz en ilginç nokta, Peter Gabriel'i bilen orta yaş kuşağının, bildiklerini; belli ki onu çok fazla -belki de hiç- dinlemeden konsere gelen gençlere aktarma çabasıydı. Bu çabanın, ne kadar işe yarayıp yaramadığı bilinmez ama sanatçının sahne performansı, kısa sürede herkesin bir efsaneyle karşı karşıya olduğunu anlamasına yetti. Peter Gabriel, konseri Güney Afrikalı insan hakları savaşçısı "Biko"yu anlattığı parçayla tamamlarken, pahalı konserlerin mekânı olarak bilinen Parkorman belki de tarihinde ilk kez havaya kalkan yumruklar ve zafer işaretleri ile tanışıyordu.

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Operasyon ve çatışmalar dursun

SONRAKİ HABER

Munzur barışa akacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...