20 Haziran 2004 21:00

ABD celladını arıyor

"NATO'ya ve BOP'a hayır! İşgale son!" mitinginde, sağ sol ayrımı yapılmadan tüm toplum NATO karşıtı eylemelere katılmaya davet edildi.

Paylaş
"NATO'ya ve BOP'a hayır! İşgale son!" mitinginde, sağ sol ayrımı yapılmadan tüm toplum NATO karşıtı eylemelere katılmaya davet edildi. Çağlayan Meydanı'nında dün AK-Der, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mazlum-Der ve Özgür-Der'in çağrısıyla gerçekleştirilen mitinge 4 bin kişi katıldı. "Yeni işgal düzeni, Büyük Ortadoğu Projesi", "Şaron Bush elele, Ortadoğu kan gölüne", "NATO'ya ve BOP'a hayır" pankartlarıyla donatılan alana gruplar halinde gelen kitle sık sık "NATO'ya hayır, katillere geçit yok", "İstanbul NATO'ya mezar olacak" sloganları atıldı. Kadınların çocukları ile katıldıkları mitinge Saadet Partisi, Müslüman Kardeşler, Akıncı Gençlik gibi islami gruplar ile EMEP, SDP, Kaldıraç da aktif destek verdi. Mitingin konuşmacılarından Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, zirvenin toplanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Müslümanlar, kardeşler! Haydi şeytan taşlamaya" çağrısında bulundu. BOP'un 3 yaşındaki Filistinli çocuğun öldürülmesi anlamına geldiğini ifade eden Şekerci, herkesin 25 Haziran'da Beyazıt'a Cuma namazı çıkışına ve 27 Haziran'da Büyük İstanbul Mitingi'ne katılmasını istedi.

Denize dökelim İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise "Dün 6. Filo'yu denize dökenler iyi bir şey yapmıştı. Şimdi de biz NATO'yu denize dökerek iyi bir şey yapalım" diyerek, '68 kuşağının mücadele ruhunun sahiplenilmesi gerektiğini dile getirdi. Gazeteci-Yazar Abdurrahmah Dilipak da, ABD'nin celladını aradığını söyledi. Dilipak, "Zirve öncesinde birçok eylemler yapılıyor. Kimin yaptığına bakmadan, sağ-sol demeden eylemlere katılalım" dedi. ABD ve İsrail bayraklarının yakıldığı miting, müzik dinletisiyle sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

Doğubayazıt festivalini bekliyor

SONRAKİ HABER

Dikkat! Dikkat! Bugün radyo basılacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa