20 Haziran 2004 21:00

Tüzmen asgari ücret zammına
   karşı çıktı

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, IMF'nin ve TİSK'in istediği gibi asgari ücret zammına karşı çıktı. Tüzmen, asgari ücret artışının sanayici için sıkıntı yaratacağını ileri sürdü.

Paylaş
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, IMF'nin ve TİSK'in istediği gibi asgari ücret zammına karşı çıktı. Tüzmen, asgari ücret artışının sanayici için sıkıntı yaratacağını ileri sürdü. "İhracat, dış ticaret, sanayici açısından baktığımız zaman şunu görüyorum. En büyük sıkıntı girdi maliyetlerinin yüksekliği. Dolayısıyla girdi maliyetlerini yükseltecek bir çözüm zor olur, bizim açımızdan sıkıntı yaratır. Çünkü ihracatçının şu anda ihracat şevkini kırmamamız lazım, sanayicinin üretim şevkini kırmamamız lazım" diyen Tüzmen, bundan sonra Türkiye'de kriz olmayacağını iddia etti.

'Kriz miriz olmaz' Tüzmen, ekonomiye ilişkin çeşitli senaryolardan bahsedildiği hatırlatılarak, "Türkiye ekonomisinde ne zaman rahatladık deriz?" sorusu üzerine de "Bundan sonra kriz miriz olmaz. Niye? Çünkü bu sene bizim dış ticaret hacmimiz 140 milyar dolar olacak. Bu rakam bir dev. Bu ülkeyi öyle 3-5 milyar dolarla sallamanız mümkün değil. Onun için olmaz. 250 milyar dolarlık bir GSMH'miz olacak. Kayıtdışı ile 400 milyar doları geçer. Bunlar büyük rakamlar" dedi.

ÖNCEKİ HABER

IMF verdi Brezilya almadı

SONRAKİ HABER

Kamu-Sen'de Yeni Şafak öfkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...