18 Haziran 2004 21:00

Interbank ve Sümerbank protokolleri
   imzalanacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Fon'a devredilen Interbank ve Sümerbank'ın eski hakim ortakları Cavit Çağlar ve Hayyam Garipoğlu ile görüşmelerin sona ulaştığını, önümüzdeki 1 hafta-10 gün içinde protokol imzalayacak duruma gelineceğini açıkladı.

Paylaş
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Fon'a devredilen Interbank ve Sümerbank'ın eski hakim ortakları Cavit Çağlar ve Hayyam Garipoğlu ile görüşmelerin sona ulaştığını, önümüzdeki 1 hafta-10 gün içinde protokol imzalayacak duruma gelineceğini açıkladı. Ertürk, TMSF ve Dünya Bankası tarafından ortaklaşa düzenlenen konferans sırasında, bir gazetecinin İktisat Bankası'nın eski hakim ortağı Erol Aksoy'un şirketlerinin yönetimine el konulduktan sonra yeni görüşme ve takvime bağlananlar olup olmadığını sorması üzerine, şunları söyledi: "Görüşmelere devam ediliyor. İki banka ile görüşmeler sona ulaşmış durumda. Zannediyorum, önümüzdeki bir hafta-10 gün içinde iki protokol imzalayacak duruma geleceğiz. Bunlardan biri Interbank, yani Çağlar Grubu; diğeri ise, Sümerbank, yani Garipoğlu Grubu. Ayrıca Esbank Grubu ile de ilişkilerimiz, müzakerelerimiz devam ediyor." Ertürk, borçlarını erken ödeme suretiyle tasfiyesi amacıyla gerekli görüşmeleri başlatmak üzere TMSF ve Yapı Kredi Bankası'na başvuran Çukurova Grubu ile ilgili bir soru üzerine ise "Çukurova Grubu ile görüşmelerimiz devam ediyor. O konuda da bir sonuca ulaştığımızda kamuoyu ve sizlerle paylaşacağız" dedi. Ertürk, Uzan Grubu'nun borçlarına ilişkin olarak Cem Uzan'la görüştüklerini ancak daha önce grubun diğer yetkililerinin sunduğu önerilerden farklı bir öneri olmadığını söyledi. Bu arada, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun, kamunun tahsili gecikmiş alacak tahsilatı işinden bir an önce çekilerek, bu faaliyetleri özel sektöre devretmeyi planladığını söyledi.


STAR'DA SATIŞ 15 TEMMUZ'A KADAR Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Star Medya Grubu satış takviminin biraz sarkabileceğini belirterek, "Temmuzun 15'ine kadar işi bitirebileceğimizi umuyorum" dedi. Ertürk, bir başka soru üzerine, Çukurova Grubu ile görüşmelerin ne zaman bitirileceği konusunda zaman veremeyeceğini söyledi. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, İmar Bankası'nın faturasının 14 milyon yoksulun 3 yıllık kira, giyecek ve yiyecek masrafına eşit olduğunu bildirdi. Bilgin, 25 Haziran 2003'te banka bilançosunda 753 trilyon lira olan mevduatın 4 Temmuz 2003'te, daha sonra yapılan tespitler sonucunda 8.5 katrilyon liraya çıktığını kaydetti. Bankada özel bir bilgi işlem sisteminin kurulduğunu anlatan Bilgin, "Bu çok az insanın bildiği, teknik bir sistem. Son 1 yıl içinde devletin tam kontrolü altında, ancak kayıtların önemli bölümüne ulaşılamadı. Bankanın aktifini göremiyoruz. Bu olayda hücre usulü çalışma söz konusu. Üç-beş kişinin bilgisi dahilinde yapılan çok organize bir olay" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Hayali ihracattan sıcak paraya...

SONRAKİ HABER

Karapara ile mücadelede fiyasko

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...