17 Haziran 2004 21:00

Arsan işçileri hakları için yürüdü

İkramiye hakkının gasp edilmek istenmesine karşı başlattıkları grevde 22 günü geride bırakan Arsan Tekstil işçileri, seslerini duyurmak için miting düzenledi.

Paylaş
İkramiye hakkının gasp edilmek istenmesine karşı başlattıkları grevde 22 günü geride bırakan Arsan Tekstil işçileri, seslerini duyurmak için miting düzenledi. İşçiler, dün sabah saatlerinden itibaren Hasan Sukufi Tükel Meydanı'nda toplanmaya başladı. Daha sonra Hafız Ali Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen Arsan Tekstil işçileri, taşıdıkları pankart ve dövizlerle, attıkları sloganlarla taleplerini ve kararlılıklarını dile getirdiler. "Bu yolda ölmek var dönmek yok", "Kahramanmaraşlı işçi kardeşlerimiz! Sömürüye ve köleliğe son!", "Emeğimiz okyanus, istediğimiz bir damlası", "Sadaka değil emeğimizin hakkını istiyoruz", "Kahramanmaraş işçisi uyanıyor" yazılı pankartlar açan işçiler, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "İşçiler burada Alişan nerede" sloganları ile tepkilerini dile getirdiler. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüşe siyasi partiler ve bazı sendikalar ile diğer fabrikalarda çalışan işçiler de destek verdi.

AKP'ye tepki Alanda işçilere hitap eden Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Yusuf Engin, işverenin anlamsız ve sorumsuz tutumundan dolayı grev haklarını kullandıklarını belirterek, "Grev, biz emekçilerin, alınterinin ürünü olan, üretimden gelen gücümüzün hak arama yolunda bizleri tek vücut yapan, tek yumruk yapan, onur mücadelemizin simgesidir" dedi. AKP Hükümeti'ne de tepki gösteren Engin, "Hükümetimizin üzerine sanki ölü toprağı serpilmiştir. Bu konuda, çok söz, az icraattan yana olmuştur" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Eğitimcilere coplu saldırı

SONRAKİ HABER

NATO engellenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...