17 Haziran 2004 21:00

İstanbul 'yasaklı kent'

NATO zirvesi nedeniyle İstanbul'un merkezi yerleri "yasak bölge" ilan edildi. Zirveye karşı protestoları engellemeye dönük önlemler de artırıldı.

Paylaş
İstanbul NATO zirvesi boyunca yasaklı kent olacak. Zirve vadisi olarak belirlenen Taksim-Nişantaşı arasında, girişler belli noktalardan ve kontrollü olacak. Bu önlemler NATO zirvesine karşı yapılacak eylemleri de önlemeye dönük. İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde yer alan brifing salonunda, NATO 2004 zirvesi için alınan güvenlik önlemlerine ilişkin "kamuoyunu bilgilendirme toplantısı" düzenledi. Zirvede İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 16 bin 108, diğer illerden de takviye olarak 7 bin 460 olmak üzere, 23 bin 568 personelle güvenlik önlemleri alınacağını kaydeden Güler, yasakları şöyle sıraladı:
  • Cumhuriyet Caddesi, Taksim Gezi Parkı, İnönü Stadı, Küçük Çiftlik Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Vali Konağı Caddesi arasında kalan alan zirve vadisi olarak tanımlanıyor. Bu bölgenin tamamı bariyerlerle çevrilecek ve güvenlik güçleriyle kontrol altında tutulacak.
  • Eytam, Abdi İpekçi ve Mim Kemal Öke Caddeleri zirve vadisi için ikinci güvenlik bölgesi olarak adlandırılıyor. Bu bölgede ikamet edenler ve işyeri sahipleri belirlenmiş kontrol noktalarından geçiş yapacaklar.
  • Divan kavşağı ve Vali Konağı Caddesi arasındaki Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapalı olacak. Cumhuriyet Caddesi'nin Dolapdere tarafındaki kaldırım ve yapıları da açık olacak. Radyoevi tarafında kalan işyeri ve ikametlere ise, yayalar kontrollü olarak geçiş yapabilecekler.
  • 27-29 Haziran tarihleri arasında, sahilyolu araç trafiğine kapatılacak. 28 Haziran'da ise kontrollü olarak araç geçişine izin verilebilecek. Sahil yolunun kapalı olması nedeniyle sahil yoluna çıkışı bulunan bütün cadde ve sokaklar, bariyerlerle kapatılacak.
  • 27-29 Haziran 2004 arasında Mecidiyeköy-Taksim hattında metro seferleri yapılamayacak. İstanbul'un bu süre içersinde denizden ve havadan kontrolü TSK tarafından sağlanacak. İstanbul Boğazı'nda trafik geçici olarak askıya alınacak.
  • 27-29 Haziran tarihleri arasında Yenikapı, Bandırma, Yalova hattında arabalı vapur ve feribot seferleri yapılmayacak. Sadece deniz otobüsleri çalışacak.
  • Ortaköy ve Barbaros İskelelerinde 27 Haziran saat 08.00 ve 30 Haziran saat 06.00 arasında sefer yapılmayacak. Özel ve kamuya ait deniz taşıtları da bu iskelelerde bulundurulmayacak. Beşiktaş iskelesinde ise, yine 27 Haziran saat 08.00 ve 30 Haziran 06.00 saatleri arasında Beşiktaş-Üsküdar, Beşiktaş-Üsküdar hatlarında denizcilik işletmeleri vapur seferleri çoğaltılacak. İstanbul deniz otobüsleri seferleri Kabataş İskelesine kaydırıldı.
  • Eminönü İskelesi'nde belirtilen tarihlerde denizcilik işletmelerinin seferleri yapılacak. Sirkeci Feribot İskelesi'nde de araç taşınmayacak, yolcu taşınmaya devam edilecek. Sirkeci-Harem feribotuyla, Yenikapı'da deniz otobüsleri araç taşımayacak, yolcu taşımaya devam edilecek. Yenikapı, Yalova ve Bandırma seferlerinde de araç taşınmayacak, yolcu taşımacılığı devam edecek.
  • 27 Haziran saat 08.00'de 30 Haziran 06.00 arasında Boğaz Bölgesi'nde balıkçı tekneleri denize açılmayacak. Galata Köprüleri geçişleri gerektiğinde çift yönlü olarak trafiğe kapatılabilecek.

  • ÖNCEKİ HABER

    NATO protestoları belgelenecek!

    SONRAKİ HABER

    Telekom satılamaz!

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...