17 Haziran 2004 21:00

Ciwan Haco, Türkiye turnesinde

Kürt müzisyen Ciwan Haco, Akdeniz kıyılarından Güneydoğu'nun içlerine kadar uzanan Türkiye turnesine çıkıyor. Turne, 22 Haziran Salı günü Ankara ASKİ Spor Salonu'ndaki konser ile başlayacak.

Paylaş
2003 Ekim ayında Batman'da 1. Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 300 bin kişiye, 2004 Ocak ayında İstanbul Abdi İpekçi Spor salonunda binlerce kişiye verdiği muhteşem konserlerin ardından Ciwan Haco, bu kez Beşiktaş Kültür Merkezi'nin organize ettiği, Akdeniz kıyılarından Güneydoğu'nun içlerine kadar uzanan Türkiye konserlerinde dinleyicileriyle hasret giderecek.

İlk durak Ankara Türkiye'de bugüne kadar çıkardığı 11 albümle ve farklı müzik türlerini Kürt müziğine uyarlayarak oluşturduğu tarzıyla önemli bir hayran kitlesi olan Ciwan Haco 22 Haziran Salı günü Ankara ASKİ Spor Salonu'nda vereceği konser ile Türkiye turnesine başlayacak. 24 Haziran Perşembe günü Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda, 26 Haziran Cumartesi günü de İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyicilerin karşısına çıkacak.

Diyarbakır'da ücretsiz halk konseri İlerleyen günlerde ilk defa Diyarbakır'da halka açık ücretsiz bir konser vermeye hazırlanan sanatçı, Türkiye konserlerine, Bursa, Marmaris, Adana ve İstanbul'da vereceği konserlerle devam edecek. Öte yandan, Karadeniz ve Laz müziğinin sevilen ismi Kazım Koyuncu da 20 Haziran Pazar günü saat 20:00'da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Etkinliği yine Beşiktaş Kültür Merkezi düzenliyor.


Şivan Perwer dönüş hazırlığında Şivan Perwer'in avukatı Hasip Kaplan, Şanlıurfa Valiliği'nin, müvekkilinin "Türk vatandaşlığını kaybettiği için ülkeye girmesinde herhangi bir sakınca olmadığını" bildirdiğini açıkladı. Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilinin Türkiye'ye dönmesinde yasal engel olup olmadığı konusunda bilgi talep etmek amacıyla 25 Mayıs 2004 tarihinde şarkıcının doğum yeri olan Şanlıurfa Valiliği'ne dilekçeyle müracaat edildiğini hatırlattı. Kaplan, valiliğin Kaplan Avukatlık Bürosu'na gönderdiği cevabi yazıda, İsmail Aygün'ün 1986 tarihinde Türk vatandaşlığını kaybettiği belirtilerek, "Adı geçen şahsın, yabancıların tabi olduğu usul ve esaslar çerçevesinde ülkemize girmesinde ve ülkemizde kalmasında, valiliğimiz açısından herhangi bir sakınca yoktur" denildiğini bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

SSK'da dakikada 706 hastaya bakılıyor

SONRAKİ HABER

İsimlerin çalındığı yer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...