17 Haziran 2004 21:00

'Beyaz yürüyüşçüler' İstanbul'daydı

Hekimlerin "Umuda Beyaz Yürüyüş" eylemi sürüyor. Kırklareli Devlet Hastanesi'nden yola çıkan yürüyüş kolu dün SSK Okmeyadanı Hastanesi'ndeki meslektaşlarıyla buluştu.

Paylaş
Türk Tabipler Birliği'nin, "özlük haklarımız, iş güvencemiz, meslek onurumuz, sağlık hakkı için" 16-18 Haziran tarihleri arasında düzenlediği "Umuda Beyaz Yürüyüş" eylemi devam ediyor. Önceki gün Kırklareli Devlet Hastanesi'nden yola çıkan yürüyüş kolu dün SSK Okmeyadanı Hastanesi'ndeki meslektaşlarıyla buluştu. SSK Göztepe Hastanesi ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde yapılan eylemin ardından, yürüyüş kolu saat 18.30'da Ankara'ya doğru hareket etti. SSK Okmeydanı Hastanesi Başhekimliği önünde eylem yapan doktor ve sağlık çalışanları, sağlığı ticarileştirme politikalarından vazgeçilmesini istediler. TTB ve SES Şişli Şube'nin ortak düzenlediği eylemde, NATO karşıtı sloganlar da atıldı. Eyeleme çok sayıda hasta ile hasta yakını da katılırken, KESK, DİSK, İstanbul Veteriner Hekimler Odası'da destek verdi. Eyleme katılanlar daha sonra kortej oluşturarak hastanenin Polikilinik Bölümü'ne kadar yürüdü.

'Hükümet duysun' Hekimler adına konuşan Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, sağlık çalışanlarıyla sorunlarının ortak olduğunu belirterek, SES'le birlikte hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Aylardır taleplerinin yerine getirilmesi için eylem yaptıklarını hatırlatan Çerkezoğlu, bir tek hükümetin seslerini duymak istemediğini söyledi. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları isteklerinin görmezden gelindiğini kaydeden Çerkezoğulu, "Sağlık inşaat, bayındırılık işine çevrildi. Rant kaynağı yapılıyor ve yandaşlara peşkeş çekiliyor" diye konuştu. SSK'lara daha çok yatırım yapılmasını, iş güvencesini kaldıran Kamu Reformu Yasası'nın geri çekilmesini isteyen Çerkezoğlu, sağlıktaki ticarileştirme politikalarına son verilmesini istedi.Çerkezoğlu eylemlerinin sürüceğini söyledi.

'Ortak mücadele' KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı da, talepelerini dile getirmek isteyen sağlık çalışanlarını kimsenin engelleyemeleceğini belirterek, alanlarda olmaya devam edeceklerini kaydetti. Avcı, KESK olarak TTB'nin eylemini desteklediklerini söyledi. SES Şişli Şube Başkanı Rabia Tuncer ise, emekçilerin bugün daha çok ortak mücadele etmeye ihtiyaçları olduğunu belirtti. AKP'nin her şeyi özelleştirerek ateşle oynadığını belirten Tuncer, özelleştirmenin sağlığı hizmet olmaktan çıkaracağını ifade etti. Tuncer, eşit ücretsiz sağlık, hekimlerin ve çalışanlarının çalışma koşullarının iyleştirilmesi ve bağımsız demokratik Türkiye için birlekte mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Eylemin ardından yürüyüş kolu SSK Göztepe Hastanesi'ne doğru hareket etti.

ÖNCEKİ HABER

Havacılık şirketleri yolcuları kandırıyor

SONRAKİ HABER

Gece yarısı orman yağması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...