17 Haziran 2004 21:00

Tüm Köy-Sen kuruldu

Türkiye tarımına ve üretici köylülere yönelik saldırılara dur demek için Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy-Sen) kuruldu.

Paylaş
Türkiye Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy-Sen) kuruldu. Tüm Köy-Sen'in kuruluşu, emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşının simgelerinden ilk Meclis önünde ilan edildi. "Milletin efendisi IMF'ye köle olmayacak" yazılı pankartın arkasında bir araya gelen Kurucular Kurulu üyeleri adına konuşan Şevki Konur, "Emeğimizi, topraklarımızı ve ülkemizi sonuna kadar savunacağız" dedi. "IMF defol bu memleket bizim" ve "Savaşa değil, tarıma destek" sloganları atan Tüm Köy-Sen'lilere, Emeğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya da destek verdi. Tüm Köy-Sen Kurucular Kurulu adına açıklama yapan Satılmış Başkavak, üreticiler don, kuraklık, sel, dolu gibi doğal afetler nedeniyle zor günler geçirirken, üreticilerin uğradığı zararı görmezden gelen hükümetin uyguladığı politikalar ve çıkardığı yasalar ile üreticileri yok oluşa sürüklediğini kaydetti. Hükümetin destekleri azalttığını, kota koyduğunu, destekleme alımları ve teşviklerini kaldırdığını, ithal ürünlerin iç pazarı ele geçirmesine izin verdiğini ve tarımsal KİT'leri özelleştirdiğini kaydeden Başkavak, "Bunlar yetmezmiş gibi Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı ile köylüye kamu hizmeti veren kurumların tasfiyesi gündeme gelmiştir" dedi. Tarım batağa sürüklenirken, ülke topraklarının da savaş üssü haline getirilmeye çalışıldığını belirten Başkavak, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD'nin Ortadoğu'daki insanlık suçuna ülkenin ortak edilmesine, ABD'nin savaş arabasına bindirilmesine de, tarımın yok edilmesine de tarihinde Kurtuluş Savaşı'nın en önemli bileşeni olmak gibi bir onuru barındıran köylüler olarak izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde daha da artacak olan tüm saldırılara örgütlü bir şekilde, Tür Köy-Sen gibi örgütlenmelerden edindiğimiz deneyimle Tüm Köy-Sen çatısı altında karşı koyacağız."

Başkanın sözleri Tüm Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur ise çok uluslu şirketlere peşkeş çekilmek istenen Türkiye tarımının ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğuna işaret ederek, "Bizi üretim dışına itmek istiyorlar. Ama biz üretmek ve insan gibi yaşamak istiyoruz. Eğitim ve sağlık hakkı istiyoruz. Bunun için de örgütleniyoruz. Tüm Köy-Sen'i kuruyoruz. Emeğimizi, topraklarımızı ve ülkemizi sonuna kadar savunacağız" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yasalar sıra bekliyor

SONRAKİ HABER

Havacılık şirketleri yolcuları kandırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa