14 Haziran 2004 21:00

Mayayı barış için çalacak!

"45. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri"nde temsili Nasreddin Hoca, Akşehir Gölü'nden önce Marmara Denizi'ne "Gül-Düşün Vapuru"ndan maya çalacak.

Paylaş
"45. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri"nde temsili Nasreddin Hoca, Akşehir Gölü'nden önce Marmara Denizi'ne "Gül-Düşün Vapuru"ndan maya çalacak. Bu kez tutması dilenen maya, barışın mayası olacak. Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ali Galip Gündoğar, her yıl 5-10 Temmuz arasında yapılan şenliklerin, bu yıl daha fazla katılımın sağlanması için 4 Temmuz'da başlayacağını bildirdi.

NATO yüzünden erkene alındı İstanbul'da yapılacak NATO zirvesi nedeniyle geleneksel hale gelen İstiklal Caddesi'ndeki "Şenliğe Davet Yürüyüşü"nün de erkene alınarak 19 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirileceğini ifade eden Gündoğar, şunları söyledi: "Aynı gün, bu yıl ilk kez Gül-Düşün Vapuru, boğaz turuna çıkacak. Tur sırasında Nasreddin Hoca, Marmara Denizi'ne maya çalacak. Bu tutmasını dileyeceğimiz barışın, birliğin ve beraberliğin mayası olacak. Gülmece Treni, 3 Temmuz saat 09.30'da Haydarpaşa Tren Garı'ndan hareket edecek."

Yurtdışından katılım Gündoğar, bu yıl ilk olacaklar arasında yabancı halkoyunları gruplarının sunacağı gösterilerin de bulunduğunu belirterek, "Hindistan, Fransa, Macaristan ve Gürcistan'ın halkoyunları ekipleri gelecek. Bu ülkeler toplam 150 kişilik bir ekiple programa katılacaklar. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan Nasreddin Hoca çizgi filmleri çocuklara ücretsiz gösterilecek. Ayrıca mizah ağırlıklı birçok film de izlenebilecek. Temsili Hoca, Akşehir Gölü'ne bu yıl Sorgun köyünde maya çalacak" dedi. TRT'nin bir gecesini canlı yayınlayacağı şenliklerde, devlet tiyatrolarının oyunlarının da yer alacağını vurgulayan Gündoğar, şenliklerin bu yıl çok eğlenceli geçeceğini sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Nesnelerin dili var

SONRAKİ HABER

İKÖ maşa yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...