07 Mart 2011 02:20

Yoksul düşmanlığı sürüyor

2015 Expo Fuarı ile birlikte uluslararası sermayeyi Türkiye’ye çekme hayalleri suya düşen Erdoğan, bir sonraki adaylık süreci için Egeli patronlara müjde verdi. Adaylık için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Erdoğan, gecekondu düşmanlığını da sürdürdü.Dün Avrupa’nın en yükse

Yoksul düşmanlığı sürüyor
Paylaş

Dün Avrupa’nın en yüksek ucubesi Sapphire Alışveriş Merkezi’nin açılışını yaparken patronlara hayırlı kazançlar dileyen Erdoğan, bugün ise İzmir’in emekçi semtlerini ucube olarak nitelendirdi ve bu semtlerdeki gecekondular için yıkım fetvası verdi! Erdoğan İzmirli emekçileri mağdur edecek kentsel dönüşüm projesi önerisini şu sözlerle ifade etti: "Ucubelerden İzmirimizi kurtaralım. Gelin, başta Limontepe, Değirmendere olmak üzere toplu konut inşaatları yapalım. Orada da Limontepe'de garabet var. Yıkıp bunları en güzel şekliyle kentsel dönüşümle insanca yaşayabileceğimiz yerler yapalım."

"Ucube mahalleleri" insanca yaşanacak yerlere çevirmekten söz eden Erdoğan elbette Limontepeliler'in dönüşüm projelerinden sonra artık mahallelerinde oturamayacağından bahsetmedi. 2002'den bu yana TOKİ ve belediyeler aracılığıyla onlarca emekçi mahallesinde dönüşüm uygulayan AKP hükümeti binlerce yoksul aileyi bu yolla mahallelerinden sürmüş ve kentin çeperlerine göndermişti. (İZMİR/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darbezedelerin gözü Meclis’te

SONRAKİ HABER

5 tutuklama daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...