13 Haziran 2004 21:00

Bush karşıtı filme ünlüler destek verdi

Hollywood, 11 Eylül saldırılarını muhalif bir dille mercek altına alan ve bu yüzden dağıtımı uzun süre yapılamayan belgesel için elele verdi.

Paylaş
Hollywood, 11 Eylül saldırılarını muhalif bir dille mercek altına alan ve bu yüzden dağıtımı uzun süre yapılamayan belgesel için elele verdi. Michael Moore'un Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan "Fahrenheit 9/11" adlı belgeselinin galasına yıldız yağdı. Hollywood, yönetmen Michael Moore'a destek vermek için belgeselin özel gösterimine geldi. Los Angeles'taki Academy of Motion Picture Arts and Sciences Theatre'da düzenlenen gecede, Martin Sheen, Leonardo DiCaprio, Ellen DeGeneres, David Duchovny, Sharon Stone, Meg Ryan, Ashton Kutcher, Demi Moore, Jodie Foster, Drew Barrymore, Chris Rock, Jack Black, Matthew Perry, Diane Lane, Marisa Tomei ve Viggo Mortensen, belgesele verdikleri desteği ilan etti.

Beğendiler Geceye katılan "Charlie'nin Melekleri" ve "E.T" filmlerinin ünlü yıldızı Drew Barrymore, aslında prömiyerlere katılmaktan hoşlanmadığını söyledi. Ancak bu belgeselin ön gösterimini kaçırmak istemediğini vurgulayan oyuncu, "Aslında prömiyerlere gelmem. Ama, bu şahane belgesel için buradayım. Dünyanın her yerinde gösterilmesini dört gözle bekliyorum" dedi. Britney Spears'ın ABD Başkanı George W.Bush'a ne kadar güven duyduğunu anlattığı bölüm salondakileri güldürürken, özellikle "Titanic" filminin yıldızı DiCaprio'nun kahkahalara boğulduğu görüldü. Genç aktris Leelee Sobieski ise belgeseli gözyaşları içinde izlediğini belirterek, belgeseli tüm Amerikan halkının izlemesini istedi.

4 Temmuz'da Palme D'Or ödüllü belgesel, Başkan Bush'un 11 Eylül saldırılarından sonraki girişimlerini, Irak politikasını ve Bush ailesi ile Usame Bin Laden'in akrabaları arasındaki ilişkiler bulunduğu iddialarını anlatıyor. ABD'deki başkanlik seçimlerini bile etkileyebilecegini dile getirilen belgesel, ABD'deki sinemalarda, aynı zamanda ABD'nin kuruluş yildönümü olan 4 Temmuz'da gösterime girecek.

ÖNCEKİ HABER

Sanat 'ışığa' takıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'dan diyalog çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...