11 Haziran 2004 21:00

BOSSA'da da işe iade

Adana'da MENSA ve Kıvanç Tekstil işçilerinden sonra BOSSA işçileri de açtıkları işe iade davalarını kazandı.

Paylaş
Adana'da MENSA ve Kıvanç Tekstil işçilerinden sonra BOSSA işçileri de açtıkları işe iade davalarını kazandı. Sabancı Grubu'na ait BOSSA fabrikalarından şubat ve mart aylarında atılan işçilerin ikiye bölünen davası Adana 1 ve 2. İş mahkemelerinde devam ediyor. Davanın dün 2. İş Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmasından işe iade kararı çıktı. Mahkeme, "İşverenin TİS'e uygun bir çıkış yapmadığını ve 4857 sayılı İş Kanunu'nun 29. maddesine uymadığı"nı tespit etti.

İki aydır sürüyor DİSK/Tekstil Sendikası BOSSA Şube Başkanı Recep Türkyılmaz, işverenin bir yandan kadrolu işçi çıkarırken diğer yandan taşeron işçi aldığını belirterek, 100'ü aşkın işçi adına açtıkları davanın iki ayrı mahkemede sürdüğünü söyledi.

'Haklılığımız kanıtlandı' Adana 2. İş Mahkemesi'nin 41 işçi için işe iade kararı vererek kendilerini haklı çıkardığını vurgulayan Türkyılmaz, "İşverenin amacı düşük maliyet ve kıdem tazminatı olmayan, sendikal mücadeleden yoksun bir işçi topluluğu yaratmaktır. Bunu kabul edemeyiz. Haksız yere çıkarılan ve mahkeme tarafından işe iade kararı verilen arkadaşlarımızın bir an önce işe başlamalarını umuyoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Tamek işçileri direniyor

SONRAKİ HABER

Naksan'da sendika kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...