10 Haziran 2004 21:00

GEÇİT YOK!

"Telekom vatandır, vatan satılmaz" diyen Türkiye Haber-İş, Türk Haber-Sen, Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen üyeleri, özelleştirmeye geçit vermeyeceklerini duyurdu.

Paylaş
İstanbul'da işbırakan binlerce Telekom çalışanı, Gayrettepe Telekom İl Müdürülüğü'nde toplandı. Özelleştirmeye karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini duyuran işçi ve memurlar, hükümet ve Telekom yetkililerini protesto etti. Haber-İş, Haber-Sen, Türk Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen ve Birlik Haber-Sen tarafından düzenlenen eyleme Eminönü, Fatih, Bebek, Beyoğlu, Bayrampaşa, Bahçelievler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece, Avcılar, Mecidiyeköy ve Bakırköy, Ankesörlü Telekom müdürlüklerinden gelen iki bini aşkın işçi ve memur katıldı. Özelleştirme ve NATO karşıtı pankartların açıldığı eylemde, "Telekom vatandır vatan satılamaz", "Susma sustukça yeni yasa gelecek", "İşçi memur el ele satışı engelle", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları atıldı.

Geri çekilsin! Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, hükümeti son kez uyardıklarını belirterek, çalışanların kazanılmış haklarına dokunulmaması, iş güvencelerinin sağlanması, resen emekliliğin durdurulması, idari özerkliğin sağlanması, teknolojik yatırım yapılması taleplerini dile getirdi. Telekom'u peşkeş yasasının geri çekilmesini isteyen Dokuyucu, "Taleplerimize kulağını tıkayan siyasilere gerekli cevap en sert şekilde verilecektir" dedi. Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal da çalışanların kazanmaya mahkûm olduklarını ifade ederek, işçilerle birlikte mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Dayanışma sözü Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak özelleştirmeye ve NATO'ya karşı ortak mücadelenin zorunluluğuna değinirken, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin tüm sendikaların görevinin Telekom çalışanlarının mücadelesinin desteklemek olduğunu söyledi. TÜMTİS Genel Sekreteri Şükrü Günsili de Telekom'un soygun, peşkeş ve talana karşı nasıl bir barikat kurulması gerektiğini gösterdiğini belirterek, buna tüm işçilerin sahip çıkması çağrısında bulundu. Yol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Akdağ, "Özelleştirmeye karşı Haber-İş, TEKSİF, Yol-İş, Petrol-İş olarak güçlerimizi birleştireceğiz. Konfederasyonlar da artık sessiz kalmamalıdır" dedi. Yol-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Seren, Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Musa Biçer, ESM İstanbu Şube Başkanı Gürsel Ümit Sever, Petrol-İş İstanbul Şube Başkanı Reşat Tüysüz, Tez Koop-İş 2 No'lu Şube Başkanı Faruk Üstün, TRT çalışanları, Emeğin Partisi ile NATO ve Bush Karşıtı Birlik temsilcileri de eyleme katılarak destek verdi.

Anadolu Yakası Haber-İş Anadolu Yakası Şubesi'ne üyeleri ise Acıbadem Telekom Müdürlüğü önünde eylem yaptı. "Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye", "Telekom vatandır, satılamaz", "İşçi memur el ele genel greve" sloganlarının atıldığı eyleme Türk-İş ve DİSK yöneticileri destek verdi. B:urada da konuşma yapan Büyükkucak, işçilerin mücadelesinin Türk-İş'i de Telekom'un özelleştirilmesine karşı harekete geçirmeye zorladığını söyledi. Haber-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Yahya Memiş de yasanın Meclis'ten çekilmesini istedi.


Kıramadılar Telekom işçileri sabah saat 07.00'den itibaren Gayrettepe'deki müdürlük önünde toplanmaya başladı. İşbırakma eylemini kırmak için gelen, yöneticiler ve polis, bazı kişileri içeri almak istedi. Ancak işçiler, giriş kapılarını tutarak buna izin vermedi. İşçiler, eylemi kırmak isteyenleri alkış ve ıslıklarla protesto ederken, Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, Telekom işçilerine, "Arkadaşlarının hakkını gasp ederek çalışmak isteyen var mı?" diye sordu. İşçiler ise hep bir ağızdan "Hayır" diye karşılık verdi.

ÖNCEKİ HABER

İslam dünyası sempozyumu

SONRAKİ HABER

İşçi memur birlikte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...