10 Haziran 2004 21:00

Kocaeli mitinge hazırlanıyor

Kocaeli'nde sendikalar NATO karşıtı yoğun bir kampanya yürütüyorlar. NATO ve Bush Karşıtı Birlik ile Kocaeli Sendikalar Birliği, İstanbul'daki mitinge güçlü bir katılım göstereceklerini belirtiyorlar.

Paylaş
Kocaeli'nde sendikalar NATO karşıtı yoğun bir kampanya yürütüyorlar. NATO ve Bush Karşıtı Birlik ile Kocaeli Sendikalar Birliği, İstanbul'daki mitinge güçlü bir katılım göstereceklerini belirtiyorlar. NATO ve Bush Karşıtı Birlik, İzmir Yürüyüş Yolu'nda dün yaptığı basın açıklamasıyla 28-29 Haziran öncesi yapacakları eylem takvimini açıkladı. Birlik adına açıklama yapan İsmet Yurtsever, 27 Haziran'da İstanbul'da gerçekleşecek mitinge tüm güçleriyle katılacaklarını sözlerine ekledi. Türk-İş, DİSK, Hak-İş, KESK, Türkiye Kamu Sen, Memur Sen konfederasyonlarına bağlı sendikaların bulunduğu Kocaeli Sendikalar Birliği (KSB) ise geçtiğimiz salı günü yaptığı basın açıklamasıyla eylem takvimini açıkladı. Eylem takvimini okuyan KESK dönem sözcüsü Güner Kizir, zirveyi engellemek için bildiri dağıtımı, basın açıklaması, paneller, yürüyüşler ve bölge milletvekillerini uyaracaklarını dile getirdi. Kizir de 27 Haziran tarihinde İstanbul'da yapılacak mitinge en geniş katılımı sağlayacaklarını söyledi.


BAK KONSER DÜZENLİYOR Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK), bir basın açıklaması düzenleyerek NATO zirvesini protesto amaçlı konser yapacağını duyurdu. Basın açıklamasını yapan İnce Sağır "NATO'yu şarkılarımızla kovmak için 12 Haziran Saat 14.00'da Göztepe Özgürlük Parkı'nda Büyük Konser vereceğiz" dedi.


İZMİR'DE DE MİTİNG İzmir'in Menemen İlçesi'nde kurulan NATO Karşıtı Güçbirliği Platformu, 17 Haziran 2004 günü Hükümet Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. 19 Haziran günü İzmir'de yapılacak olan mitinge kitlesel katılacak olan platform, 27 Haziran günü İstanbul'da yapılacak olan büyük mitinge de katılacak.


68'LİLERDEN ÇAĞRI 68'liler Birliği, NATO zirvesinin İstanbul'da gerçekleştirilmemesi için yapılan ve yapılacak tüm eylemleri destekleyeceğini açıklayarak, 68'liler olarak 20 Haziran'da Dolmabahçe'de yapacakları eyleme destek olunması çağrısı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye fiilen işgal altında'

SONRAKİ HABER

İslam dünyası sempozyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...