10 Haziran 2004 21:00

Mitsubishi eski başkanı
   Kawasoe tutuklandı

Bir yandan mali güçlüklerle boğuşurken, öte yandan eski yöneticilerin üretim hatalarını kasıtlı olarak gizlemesiyle ilgili suçlamalar ve soruşturmalar karşısında hesap veren Japon otomotiv devi Mitsubishi bir türlü rahat nefes alamıyor.

Paylaş
Bir yandan mali güçlüklerle boğuşurken, öte yandan eski yöneticilerin üretim hatalarını kasıtlı olarak gizlemesiyle ilgili suçlamalar ve soruşturmalar karşısında hesap veren Japon otomotiv devi Mitsubishi bir türlü rahat nefes alamıyor. Şirketin, ölümcül kazalara yol açabilecek üretim hatalarını örtbas ettiği suçlamalarıyla ilgili olarak, Mitsubishi'nin eski başkanlarından Katsuhiko Kawasoe dün tutuklandı. Mitsubishi'nin başkanlığını 2000 yılı sonlarına dek yürüten 63 yaşındaki Kawasoe, araç güvenliğiyle ilgili üretim hatalarının yetkililerden gizlendiğinin ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Ölümlerden sorumlu tutuluyor Kawasoe, örtbas edilen üretim hatasından kaynaklanan bir kaza sonucu iki yıl önce bir kamyon sürücüsünün ölmesinden sorumlu tutuluyor. Mitsubishi'nin aralarında eski başkan yardımcılarından Takaşi Usami'nin de bulunduğu başka üst düzey yöneticileri hakkında da ölümle sonuçlanan bir başka kazadaki sorumluluklarından dolayı geçen ay dava açılmıştı. Söz konusu soruşturma ve davaların yol açtığı itibar kaybı, yıllardır iflasın eşiğinde bulunan ve bu yüzden hisselerinin bir kısmını Alman DaimlerChrysler şirketine satmak zorunda kalan Mitsubishi'nin içinde bulunduğu krizden çıkmasını güçleştiriyor.

ÖNCEKİ HABER

PETKİM yeniden satışta

SONRAKİ HABER

IMF'den yatırım için görüş alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...