08 Haziran 2004 21:00

Telekom işçisi hazır

Telekom işçileri özelleştirmeye ve NATO'ya karşı yürüdü. Haber-İş Şube Başkanı Levent Dokuyucu, "Telekom Yasası Meclis'e geldiğinde işçiler hayatı durdurmaya hazır" dedi.

Paylaş
Haber-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube üyesi Telekom işçileri özelleştirmeye ve NATO'ya karşı eylemlerini sürdürüyor. Gaziosmanpaşa Telekom Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, Telekom'un özelleştirilmesine karşı işbırakma dahil her türlü eyleme hazır olduklarını dile getirdiler. Eyleme TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken ve Bakırköy Sümerbank Fabrikası temsilcileri, Yol-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ali Akdağ ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler de destek verdi.

Halktan destek Müdürlük önünde, "Savaşa, sömürüye, NATO'ya, BOP'a hayır", "Telekom vatandır, vatan satılamaz", "Telekom'da özelleştirmeye geçit yok" yazılı pankartlar açan işçiler, buradan "NATO'ya hayır", "Kamuda yalana, talana hayır", "Irak, Filistin halkı yalnız değildir", "Katil Şaron katil Bush", "Türk-İş uyuma halkına sahip çık" sloganlarıyla Gaziosmanpaşa Meydanı'na yürüdü. Çevredekilerin alkışlarla destek verdiği ve ilgiyle izlediği işçiler, slogan ve ıslıklarla protestolarını sürdürdü. İşçilere seslenen Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, "Yasa Meclise geldiğinde Telekom işçisi hayatı durdurmaya hazırdır" dedi. Bu sözler işçiler tarafından "Hükümet yasanı al başına çal" sloganıyla karşılandı.

'Düşmanınızı tanıyın' "Dostumuzu düşmanımızı bilelim. Burada olanlar bizim dostlarımızdır. Mesela Sabah gazetesinin başyazarı Telekom'un, özelleştirilmezse, işportaya düşeceğini yazıyor. Özelleştirmeyi savunanlar bir yandan da NATO zirvesinin sponsorluğunu yapıp, Afganistan'a asker gönderilmesine karşı çıkmamızı, Irak ve Filistin'de yaşanan katliamları protesto etmek istememizi 'dinazorluk' olarak değerlendiriyorlar" diyen Dokuyucu, işçilerin özelleştirmeyle beraber NATO'ya, işgale ve ABD'ye karşı çıkması gerektiğini söyledi. 27 Haziran'da yapılacak olan mitinge Telekom işçilerinin de katılacağını duyuran Dokuyucu, Türk-İş'in hükümetin arka bahçesinde olma tutumundan vazgeçmesini ve işçilerin mücadelesini desteklemesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

Gelecek mücadelesi

SONRAKİ HABER

Çukurova işçileri oturma eylemi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...