08 Haziran 2004 21:00

Van'da günde üç etkinlik

Van'da kurulu Serhat Kültür ve Sanat Merkezi, Haziran ayını etkinlik ayı olarak ilan etti. "1 Haziran'dan 30 Haziran'a kadar her gün en az üç etkinlik" adı altında düzenlenen etkinlikler genelde SKSM Salonu'nda yapılıyor.

Paylaş
Van'da kurulu Serhat Kültür ve Sanat Merkezi, Haziran ayını etkinlik ayı olarak ilan etti. "1 Haziran'dan 30 Haziran'a kadar her gün en az üç etkinlik" adı altında düzenlenen etkinlikler genelde SKSM Salonu'nda yapılıyor. Yapılan etkinlikler çocuklardan kadınlara, yaşlılardan gençlere hemen her kesime hitap ediyor. Etkinlikler, panel, söyleşi, tiyatro, şiir, slayt, dengbej divanları, açıkhava konserleri, resim sergisi, yarışmalar vb. bir çok şeklinde gerçekleşiyor. İran'ın Mahabad şehrinden dengbej divanlarına katılımlar olurken etkinlikler günde en az üç ayrı etkinlik şeklinde oluyor. SKSM bünyesinde çalışan ve program tasarımcılığını yapan Hemid Dılbıhar, yaptıkları çalışmalar ve program hakkında bir açıklama yaparak böyle bir programın Van'da ilk kez yapıldığını söyledi. Dılbıhar, bu etkinliklerle sanatı, kültürü ve edebiyatı halkla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "1 Haziran'dan itibaren bozulan tek taraflı ateşkesin daha yoğunluklu çatışmalara yol açmaması için, kendi cephemizden duyarlı olabilmek aynı zamanda şimdiye kadar yaptıklarımız ve yapamadıklarımız, yaşadığımız tıkanıklıklardan dolayı kendi cephemizden bir öz eleştiri ve yeni bir atılım etkinliği olarak değerlendiriyoruz" dedi. Yapılan etkinlikleri barış, kardeşlik ve demokrasi adına yaşamlarını yitirenlere armağan ettiklerini açıklayan Dılbıhar, "Biz bu etkinlikleri kültür sanat adına var olan potansiyeli halkla buluşturmak onların kültür sanat ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yapıyoruz. Tüm etkinliklerimiz halka açık ve ücretsizdir" diye de ekledi.

Mahallelerde konser Dılbıhar, SKSM Salonu haricinde mahallelerde açıkhava konserleri vereceklerini de söyleyerek şölenleri barış ve kardeşlik yolunda yaptıklarını vurguladı. Dılbıhar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Van Kültür Müdürü'yle görüştük. Yapılacak etkinliklere katılım yapmaları konusunda da isteklerimiz oldu. Bize 'Konuyla ilgili çalışan arkadaşlarımız burada değiller' dendi. Olumsuz sonuç aldık. Van Belediyesi ile görüştük. Destek istedik. Olumsuz oldu. Bostaniçi Belediyesi olumlu yaklaştı. Yapılacak etlikinliklerde ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkladılar. Diğer kitle kuruluşlarına da gittik. Bir çoğu panel ve söyleşilere katılıyorlar. Yine onbinlerce üyesi olan siyasi partilerin katılımı hiç olmuyor. Bunlarda eleştirilmesi gereken konular". Yaptıkları çalışmalarla hedefledikleri bir çok şeyi başardıklarını, belli bir sonuca ulaştıklarını, ancak destek bulmadıklarını sözlerine ekleyen Dılbıhar, "Kendilerini medyada her türlü kültür etkinliklerini destekleyeceklerini röportajlarında ve açıklamalarında söyleyen ve Van adına seçilen 6 milletvekilinin, özellikle MEB Hüseyin Çelik'in bu etkinliklere ciddi yaklaşmasını ve destek vermesini beklerdik. Pratikte görmek mümkün olmuyor ama lafa gelince söylenebiliyor" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kantoculardan popstarlara...

SONRAKİ HABER

Amerika ile ilişkiler Türkiye'yi çökertti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...