06 Mart 2011 12:38

Yüksek yargı da seçime kilitlendi

YARGITAY ve Danıştay, yeni üyelerin görev dağılımını ve kurulacak yeni dairelerin başkanlarını seçmeye hazırlanırken, gözler milletvekili genel seçimleri için istifa etmeleri beklenen üyelere çevrildi.YSK’nın 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere girecek milletvekili adaylarının 10 Mart’a kadar istif

Yüksek yargı da seçime kilitlendi
Paylaş

YARGITAY ve Danıştay, yeni üyelerin görev dağılımını ve kurulacak yeni dairelerin başkanlarını seçmeye hazırlanırken, gözler milletvekili genel seçimleri için istifa etmeleri beklenen üyelere çevrildi.

YSK’nın 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere girecek milletvekili adaylarının 10 Mart’a kadar istifa etmeleri gerektiğini açıklamasının ardından yargı kurumlarında da dikkatler bu tarihe kilitlendi. Yargıda da milletvekili adayı olmak için istifaların gelmesi bekleniyor. Daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Danıştay Başkanı Mustafa Birden’in milletvekili adayı olmak için istifa edecekleri iddia edilmişti. HSYK’nın, 51 yeni üye seçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de 15 isim atamasıyla kadrosu dolan Danıştay, hafta başında sandık başına gidecek. 14’üncü ve 15’inci Daire başkanlıkları için bugün seçim yapılacak olan Danıştay’da daire başkanlıklarının belirlenecek. Yargıtay da 9 Mart’ta 1. Başkanlık Kurulu’nu, 10 Mart’ta da yeni kurulan dairelerin başkanlarını seçecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Balbay’a yeşil ışık

SONRAKİ HABER

Darbezedelerin gözü Meclis’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa