06 Haziran 2004 21:00

Notalar NATO'ya karşı

Her yaz dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Tiyatrosu dün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kez notalar, savaşa ve NATO'ya karşı yükseldi sahneden.

Paylaş
Her yaz dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Tiyatrosu dün farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kez notalar, savaşa ve NATO'ya karşı yükseldi sahneden. NATO'ya karşı hep bir ağızdan şarkılar söylendi, semah dönüldü, halaylar çekildi, horon tepildi. Yine hep bir ağızdan sloganlar atıldı. NATO ve Bush Karşıtı Birlik tarafından, NATO'nun İstanbul'da toplanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen etkinliğe 5 bin kişi katıldı. Etkinliğin başlangıcında konuşan Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu'nun yaptığı konuşmada NATO'nun İstanbul'a sokulmayacağı vurgusu hakimdi.

Barış için semah Çoluğuyla çocuğuyla gelen aileler de vardı Harbiye'de, "Üretmek istiyoruz" yazılı önlükleriyle taleplerini haykıran Sümerbank işçileri de. İki şarkı da olsa söyleyerek etkinliğe destek vermek amacıyla gelen sanatçılar şarkılarını, NATO'ya ve ABD emperyalizmine karşı söylediler. NATO zirvesi için gelecek olan "devlet büyükleri"nin karşılanması sırasında semah dönmeleri istenilen Pir Sultan Abdal Derneği semah ekibi de oradaydı. Onlar, kendilerine iletilen teklifi reddedip "Savaşı, ABD emperyalizmini ve NATO'yu" lanetyenlerin önünde döndüler semahlarını. Burhan Berken Kürtçe şarkılarla Açıkhava'yı dolduran binlerce kişiyi halaya davet ederken; katılımcılar Gökhan Birben'in Karadeniz ezgileri eşlinde horon tepti.


Etkinliğe katılan sanatçı, şair ve yazarlar Aynur Doğan, Adnan Özyalçıner, Ataol Behramoğlu, Burhan Berken, Cezmi Ersöz, Emre Saltık, Ferhat Tunç, Gülsüm Cengiz, Grup Yorum, Gökhan Birben Hasan Cihat Örten, İsmail Hakkı Demircioğlu, Koma Çiya, Nurettin Güleç, PSAKD semah ekibi, Ruhan Mavruk, Yaşar Kurt.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Bush'u istemiyor

SONRAKİ HABER

1 Mart tekrarlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...