06 Haziran 2004 21:00

Türkiye Bush'u istemiyor

Hükümet katliamların sorumlusu Bush'u en iyi şekilde karşılamak için elinden geleni yapıyor. Buna karşın tüm Türkiye'de Bush'un gelmemesi için yoğun bir kampanya yürütülüyor.

Paylaş
İstanbul'da düzenlenecek olan NATO zirvesine karşı Türkiye'nin hemen her yerinde sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu platformlar, "Katil Bush'u istemiyoruz" kampanyaları düzenliyorlar. Zirvenin yapılacağı İstanbul'da kurulan NATO ve Bush Karşıtı Birlik, 6 Mayıs'ta Dolmabahçe'de başlattığı kampanyasını değişik etkinliklerle ve çalışmalarla sürdürüyor.

İstanbul eylem günlüğü NATO ve Bush Karşıtı Birlik, tüm kesimlerle birlikte 27 Haziran'da İstanbul'da İşgale, NATO'ya ve Bush'a karşı tüm Türkiye'den katılımla büyük bir miting gerçekleştirecek. Bunun yanında her cumartesi günü Taksim Gezi Parkında sanatçılarla birlikte yaptığı etkinliklerin yanısıra NATO zirvesinin sponsorları önünde de eylem başlatıyor. - 8 Haziran Salı. İstanbul valiliğinin basın açıklamalarını kısıtlamalarıyla ilgili Şirinevler Bölge İdare mahkemesine suç duyurusu - 9 Haziran çarşamba saat 13.00 Zirve sponsorlarından Sabancı Holdingin 4 leventteki binası önünde basın açıklaması - 12 Haziran Cumartesi saat 13.00 Taksim Gezi Parkı'nda NATO'nun semah dönün çağrısını reddeden, semah grubunun "barış için savaş"slaganı ile semah dönmesi - 15 Haziran İstanbul Sendikal Birliğinin Saraçhane'de yapacağı 15-16 Haziran eylemine katılınacak. Birlik'in eylemleri bu tarihten sonra da büyüyerek devam edecek. İstanbul'de Birlik dışında DEHAP 13 Haziran'da Çağlayan Meydanı'nda 'Barış için Diyalog' başlıklı ve Özgür-Der, Mazlum-Der, Ak-Der ve İHH yine Çağlayan Meydanı'nda 'İşgale ve Nato'ya Karşı ' Miting düzenleyecekler.


'Sponsorlar işgale ortaklık yapıyor' NATO ve Bush Karşıtı Birlik, NATO zirvesinin sponsorlarından biri olan Doğan Medya Grubu'na ait Hürriyet gazetesi önünde basına açıklaması yaptı. Hürriyet gazetesinin Güneşli'de bulunan binası önünde "Irak'ta, Türkiye'de ve her yerde işkencelerin sorumlusu emperyalizmdir" pankartı açan Birlik üyeleri, "NATO'ya sponsorluk işkenceye ortaklıktır" yazan dövizler taşıdılar. NATO ve Bush Karşıtı Birlik adına basın açıklamasını okuyan Selma Şahin, zirvenin sponsorları arasında Turkcell, Efes Pilsen, İş Bankası, Vestel, Ülker gibi çevrelerin olduğunu söyledi. Sponsorluk yapan çevrelerin işkence ve katliamlara ortak olduklarını belirten Şahin, "Doğan Holding halkın bu nefretini görmelidir. NATO'ya sponsorluk yapmak Irak, Filistin ve dünyanın birçok yerindeki ABD ve diğer emperyalislerin işgallerine, işkencelerine ve katliamlarına ortak olmaktır" dedi.


BES'TEN NÜFUS CÜZDANI BES Ankara Şubeleri "NATO Nüfus Cüzdanı" adı altında hazırladıkları 8 sayfalık broşürde NATO'nun kuruluşundan Büyük Ortadoğu Projesi'ne kadar emperyalizmin planları anlatıldı. NATO'nun İstanbul'da toplanmasına karşı çıkılması çağrısı yapılarak, "NATO zirvesinin ülkemizde yapılmasına karşı gelmeli, Dolmabahçe'den kovulan ABD 6. Filosu gibi, İstanbul'dan ve ülkemizden defetmeliyiz" denildi. ABD'nin "Yeni Dünya Düzeni"nin dünya halkları için kan, gözyaşı, ölüm" olduğunun fotoğraflarla da aktarıldığı broşürde, "hala tarafsız mısın? Onları affedecek misin" soruları yöneltildi.

ÖNCEKİ HABER

Karıncaların sırtında taşınan tarih

SONRAKİ HABER

Notalar NATO'ya karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...