03 Haziran 2004 21:00

Can alan hurda torpilmiş

İskenderun'da, özel bir şirkete ait demirçelik fabrikasında, Irak'tan getirilen savaş artığı hurdaların taşınması sırasında meydana gelen ve bir kişinin ölümüne yol açan patlamaya, savaş gemilerinden atılan torpil cinsi bombanın neden olduğu bildirildi.

Paylaş
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, özel şirkete ait demirçelik fabrikasında, önceki gün Kuzey Irak'tan getirilen hurdaların taşınması sırasında meydana gelen, bir kişinin ölümü ve 5 kişinin yaralanmasına yol açan patlamaya, savaş gemilerinden atılan torpil cinsi bombanın neden olduğu bildirildi. 27 yaşındaki yeni evli Halil Öz'ün yaşamına malolan, Kuzey Irak'tan kontrolsüz biçimde Türkiye'ye getirilen savaş artığı hurdalar, daha önce de 2 işçinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Alınan bilgiye göre, Antakya'dan olay yerine gelen uzmanlar, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Yazıcılar Demir Çelik Fabrikası'ndaki, çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda yaptıkları incelemede, patlamaya, Irak Savaşı sırasında savaş gemilerinde kullanılan torpilin neden olduğunu tespit ettiler. Kaymakam Ünal Erdoğan, daha önceleri de benzer patlamaların yaşandığını ve bu nedenle 28 Mayıs 2004 tarihinde, bu gibi hurdaları eriterek demir yapan firmalara yazı gönderilerek uyarıldıklarını kaydetti. Erdoğan, bu amaçla toplantı gerçekleştirdiklerini ve konuyu olay nedeniyle bir kez daha gündeme getireceklerini ifade etti. Bu arada, Hatay Valisi Abdülkadir Sarı'nın başkanlığındaki İl Asayiş Toplantısı'nda ilk madde olarak bu konunun görüşüleceği, atıkların sınırdan geçişi sırasındaki kontrollerin ele alınacağı belirtildi.

Yetkililer hakkında iddianame Cumhuriyet Savcılığı'nın, fabrika yetkilileri hakkında ''delilleri karartma suçu'' işledikleri gerekçesiyle dava açılması yönünde iddianame hazırladığı öğrenildi. Halil Öz'ün öldüğü patlamada ağır yaralanan Mehmet Pehlivanoğlu'nun tedavisinin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, Mustafa Dalmaz, Efsena Emir, Özcan Kuru ve Sami Kara'nın da İskenderun SSK Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Eti Krom satışında İsrail parmağı

SONRAKİ HABER

Dile sınırlama ilkelliktir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...