02 Haziran 2004 21:00

Türkiyeli şoför Irak'ta esir alındı

Iraklı bir direniş örgütü, biri Mısırlı, biri Türkiyeli iki kişiyi esir aldı. Esirlerin görüntüleri El Arabiye televizyonu tarafından yayınlandı.

Paylaş
Iraklı bir direniş örgütü, biri Mısırlı, biri Türkiyeli iki kişiyi esir aldı. Esirlerin görüntüleri El Arabiye televizyonu tarafından yayınlandı. Victor Tevfik Jerges adlı Mısırlı esir, görüntülerde, Kuveyt'ten ABD ordusuna gıda sevkıyatı yaptığını anlattı. Türkiyeli esirin, 1969 doğumlu Bülent Yanık olduğu öğrenildi. Yanık'ın da Kuveyt'ten Irak'a malzeme taşıdığı açıklandı.

İşgalin kınanması talebi Direnişçiler, Mısır ve Türkiye hükümetleri Irak'taki işgali kınamazsa, esirlerin öldürüleceğini söyledi. Maskeli bir Iraklı, "Onlara İslami kurallara göre davranacağız. Amerikalılara yardım eden herkes aynı sonla karşılaşacak. Bu kişilerin yaptıklarından, hükümetlerini sorumlu tutuyoruz" diye konuştu. Önceki akşam da, Bağdat yakınlarında 2 Polonyalı inşaat çalışanı, 3 Iraklı Kürt ve 2 Iraklı kaçırılmıştı. Kaçırılan Polonyalılar'dan biri, daha sonra kaçarak kurtuldu. Japon hükümeti, geçen hafta Bağdat yakınlarında 2 Japon gazetecinin öldürülmesinden sonra, Irak'taki Japon gazetecilere ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

Çatışmalar sürüyor Bu arada, Bağdat'ın kuzeyinde bir aracın infilak etmesi sonucu 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Necef, Kufe ve Bağdat'ta Şii milislerle işgal güçleri arasındaki çatışmalarda dün 8 Iraklının öldüğü, 23'ünün yaralandığı bildirildi. Necef Valisi Adnan El Zurufi, Amerikalıların, Şii lider Mukteda El Sadr'ın milislerine kentten yarına dek çekilmelerini önerdiğini açıkladı. İşgalciler, bunun karşılığında kutsal mekanlardan uzak duracaklarını söylediler. Irak'taki diğer gelişmeler şöyle:
  • Felluce yakınında bir karakola yapılan havan topu saldırısında Iraklı bir sivil öldü, 3 kişi yaralandı.
  • 3 Filipinli asker önceki gün konvoylarına düzenlenen saldırıda yaralandı.
  • Irak'ın batısında önceki gün bir ABD askeri öldürüldü.
  • Amerikan askerleri, Halidiye şehrinden çekilerek yerlerini 'Sivil Savunma Güçleri'ne bıraktı. İşgalcilerin çekilmesiyle halk sokaklara dökülerek sevinç gösterilerinde bulundu, çekilen askerlere taş attı.

  • ÖNCEKİ HABER

    Bilderberg'in gündemi BOP ve NATO

    SONRAKİ HABER

    İşte elektrikte özelleştirme gerçeği

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...