01 Haziran 2004 21:00

NATO yasakları açıklandı

İstanbul Valiliği, bu ay yapılacak NATO zirvesi öncesi ve sonrasında düzenlenebilecek etkinlikler nedeniyle koyduğu yasakları açıkladı.

Paylaş
İstanbul Valiliği, bu ay yapılacak NATO zirvesi öncesi ve sonrasında düzenlenebilecek etkinlikler nedeniyle koyduğu yasakları açıkladı. Valilik, NATO zirvesi için gelen yabancı sivil toplum örgütlerinin etkinliklerine ise hiç bir yasak getirmedi. Tam tersine, alınan tedbirlerin bu kuruluşların faaliyetlerini güven içinde yapabilmelerine dönük olduğu vurgulandı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan İstanbul Valiliği'nin kararında, NATO zZirvesinin 27-29 Haziran 2004 tarihlerinde, Şişli'de bulunan Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, 46 ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanı ile, 9 ülkenin Bakan düzeyinde temsil edileceği, her ülkeden en az 2'şer bakan, Genelkurmay Başkanları, NATO Genel Sekreteri, 10 üst düzey NATO Karargah görevlisi, 3 bin 500 civarında delege ve 4 bin civarında da basın mensubunun katılımı ile düzenleneceği anımsatıldı. Kararın, "NATO zirvesi öncesi ve sonrasında, yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları ile diğer gerçek kişilerin etkinliklerini demokratik bir biçimde gerçekleştirebilmeleri için serbest ve güvenli bölgeler oluşturulması amacıyla hazırlandığı" belirtildi. Kararın, NATO zirvesi ile ilgili her türlü etkinliği düzenleyen ve düzenlenen etkinliklere katılan yerli-yabancı gerçek ve tüzel kişilerin sorumluluğu ile kamu görevlilerinin görev ve yetkilerini kapsadığı kaydedildi. İstanbul Valiliği'nin kararında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamaları için, İstanbul sınırları içerisinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Valilikçe tespit ve ilan edilen Şişli İlçesi Çağlayan Meydanı ile Beykoz İlçesi Beykoz Çayırı Alanı yetersiz kalacağından, yapılmak istenecek toplu basın veya kamuoyu açıklamaları için ilçelere göre yeni alanlar tespit edildiği bildirildi.


BASIN AÇIKLAMASI İÇİN İZİN VERİLEN YERLER Avcılar: Marmara Cad. ile Belediye Caddesinin birleştiği havuz yanındaki trafiğe kapalı alan Bağcılar : Bakırköy Cad.-Birlik Cad.- İstanbul Cad.- Çarşı Cad.- Osmangazi Caddelerinin birleştiği Bağcılar Meydanı Bahçelievler: Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzeri Milli Egemenlik Parkı Bayrampaşa: Belediye Binası karşısı Merkez Camii önü Bakırköy: Özgürlük Meydanı Beyoğlu: Tarlabaşı Bulvarı üzeri, TRT Binası önü TÜYAP Parkı ve İstiklal Caddesi Galatasaray Postahanesi önü Eminönü: Beyazıt Meydanı Esenler: Mahmutbey caddesi üzeri Birlik Parkı Eyüp: Fahri Korutürk Caddesi ile, Eyüp Bulvarının kesiştiği Eyüp Meydanı Fatih: Aksaray Metro İstasyonu yanındaki alan ve Fatih İtfaiyesi karşısı Saraçhane Parkı Gaziosmanpaşa: Bağlarbaşı Caddesi ile, Laleli Caddesinin birleştiği G.O.Paşa Meydanı Güngören: Davutpaşa Metro İstasyonu önü Küçükçekmece: Küçükçekmece Belediyesi yanındaki Atatürk Parkı Kağıthane: Çağlayan Polis Merkezi karşısı Park Şişli: Mecidiyeköy Metro Durağı ve Okmeydanı SSK Dispanseri önündeki alan Zeytinburnu: Merkez Efendi mevkii Osmanlı Evleri arkası Şehitlik Parkı

ÖNCEKİ HABER

İHL bahane rant şahane!

SONRAKİ HABER

Başkent Bush'a hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...