31 Mayıs 2004 21:00

NATO'ya karşı güçlü birlik

NATO ve Bush Karşıtı Birlik, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) ve İşgale Karşı Komiteler (İKK), yaptıkları basın toplantısıyla, NATO'nun İstanbul zirvesine karşı ortak mücadele edeceklerini duyurdular.

Paylaş
NATO ve Bush Karşıtı Birlik, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) ve İşgale Karşı Komiteler (İKK), yaptıkları basın toplantısıyla, NATO'nun İstanbul zirvesine karşı ortak mücadele edeceklerini duyurdular. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde yapılan toplantıda ortak basın açıklaması, İKK temsilcisi Süleyman Baba, BAK Temsilcisi Nuri Ödemiş ve NATO ve Bush Karşıtı Birlik temsilcisi KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ekber Işık tarafından okundu. Açıklamada İstanbul'da gerçekleştirilmek istenen NATO toplantısı ile Türkiye'nin, Ortadoğu'da yaşanan ve yaşanacak işgal ve katliamların üssü yapılmak istendiği hatırlatılarak, "Bizler emperyalizme karşı, Irak, Filistin ve Afganistan halklarının yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor, insanlıktan yana, yurtsever bütün güçleri işgale, işkenceye ve soykırım politikalarına karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Emperyalizmin planlarını bozacak tek güç başta Türk, Kürt ve Arap halkları olmak üzere bölge halklarının kardeşliğidir" denildi. 'Engelleyecek güce sahibiz' Açıklama şöyle devam etti: "26 Haziran Cumartesi ABD Başkanı Bush'un ülkemize gelmesi beklenmektedir. Dünyamızı kana bulayan bu kişinin ve suç ortaklarının Türkiye'de istenmediklerini kanıtlayacağız. 27 Haziran'da ülkemizin dört bir yanından gelerek İstanbul'da buluşacağız. Bu mitinge bütün halkımızı, emekçi ve aydınları davet ediyoruz. Savaşa,işgale ve işkenceye karşı çıkan sendikalarımızı, demokratik kitle ve meslek örgütlerini güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz. Türkiye halkı, işgali, işkenceyi, soykırımı durduracak, Bush'un gelmesini önleyecek, NATO'ya geçit vermeyecek güce ve iradeye sahiptir."


İzmir'de de birliktelik İzmir'de de BAK, NATO ve Bush Karşıtı Birlik, İşgale Karşı Komiteler, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, İzmir Tabib Odası'nın da bulunduğu yaklaşık 100 örgüt NATO zirvesine karşı birlikte mücadele edeceklerini açıkladılar. NATO ve Bush Karşıtı birlik bu hafta içinde yerel eylemler yapmaya başlayacak. 3 Haziran'da Kuruçeşme'de 10 Haziran'da Çiğli'de, 12 Haziran'da NATO önünde basın açıklaması, yapılacak.

ÖNCEKİ HABER

Silah ticaretinin patronu
   Amerika ve NATO

SONRAKİ HABER

Muhaliflerin bölünmesi
   Baykal'ı memnun etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa