29 Mayıs 2004 21:00

İşçiler NATO'yu istemiyor

İstanbul'da yapılacak NATO zirvesi ile ilgili görüşlerini aldığımız Barkal Sanayi Sitesi işçileri, zirvenin iptal edilmesini, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasını istiyor.

Paylaş
Barkal Sanayi Sitesi, Adana'da en fazla işçinin çalıştığı bölgeler arasında yer alıyor. Burada da işçiler sendika ve sosyal güvenceden yoksun, düşük ücret karşılığında günde 12 saat çalışmaya zorlanıyor. Çalışmaktan bitap düşen işçiler, ülkedeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edememekten yakınıyor. İstanbul'da bir NATO zirvesi yapılacağını biliyorlar, ama NATO konusunda pek bilgileri yok. Tek bildikleri NATO'nun ABD'nin çıkarını savunan bir örgüt olduğu. ABD'nin kendi çıkarları için insan öldüren bir ülke olduğunu söyleyen işçiler, sırf bu nedenle bile zirvenin iptal edilmesi gerektiğini söylüyor.

Özgürlük yalanı ABD'nin Irak'a "özgürlük getirmek" iddiasıyla girdiğini, ancak bunun doğru olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Yılmaz Yalçın, otomobil tamirhanesinde çalışıyor. "ABD bunları Ortadoğu'yu ele geçirmek için yapıyor. NATO da ABD'nin çıkarları için toplanacak" diyen Yalçın, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasını istiyor. Yalçın, ABD'ye karşı yapılan bütün eylemleri destekliyor. Türkiye'nin ABD'nin sömürgesi haline getirildiğini söyleyen kaportacı Hasan Kar ise "NATO zirvesinde ABD'nin çıkarına karar alınacak. Türkiye'de ABD nereye yönlendirirse oraya gidiyor" diyor. NATO zirvesine karşı herkesin bir araya gelmesini isteyen Kar, bu birliği destekleyeceğini belirtiyor.

Daha kötüsü olamaz Mahmut Alca ise NATO'ya ve ABD'ye "bir insan olarak" karşı olduğunu söylüyor. "NATO zirvesinin sonucu Türkiye için iç açıcı gözükmüyor. Türkiye NATO'dan çıkmalı" diyen Alca, ABD uşaklığı yapılmamasını istiyor. Tornacıda çalışan Sait Nergiz de "Her şeyiyle ABD'ye teslim olmuş bir durumdayız. Türkiye'nin bundan daha kötü bir durumu olamaz" diyor.

ÖNCEKİ HABER

Sendikalaşma direnmeyi öğretti

SONRAKİ HABER

Emekliler toplu dava hazırlığında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa