28 Mayıs 2004 21:00

Bolu Belediyesi işçileri öfkeli

Bolu'nun AKP'li Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın işçileri ücretsiz izne çıkarma girişimleri işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Belediye-İş Sendikası'nın çağrısıyla bir araya gelen işçiler, ücretsiz izin dilekçelerini imzalamayacaklarını bildirdi.

Paylaş
Bolu'nun AKP'li Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın işçileri ücretsiz izne çıkarma girişimleri işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Belediye-İş Sendikası'nın çağrısıyla bir araya gelen işçiler, ücretsiz izin dilekçelerini imzalamayacaklarını bildirdi. Belediye-İş Sendikası Temsilcisi Erdoğan Kefeli, belediyenin eski nikâh salonunda düzenlenen toplantıda, "Başkan Alaaddin Yılmaz kendi kafasından hazırlamış olduğu tiyatroyu sahnelemeye çalışıyor. Belediyede çalışan 706 işçiyi beş yıl boyunca 2 ay 4 gün ücretsiz izne çıkartmayı planlıyor, bu teklifi kabul etmeyenleri ise işten çıkartmakla tehdit ediyor" dedi. Kefeli, uzlaşmanın karşılıklı fedakârlıkla olabileceğini, dayatmaya karşı çıkacaklarını söyledi. Seçim öncesi verdiği vaatleri unutan Belediye Başkanı Yılmaz'ın seçildikten sonra "163 işçi de atsam, 250 işçi de atsam aynı kıyamet kopacak", "300 işçi bile atarım" şeklinde açıklamaları işçileri kaygılandırıyor. İşçiler, ücretsiz izin dayatmasının özelleştirmenin ve işten atmaların zeminini hazırlama amacı taşıdığını belirttiler.

Bol Pat işçileri de katıldı Toplantıya direnişteki Bol-Pat işçileri de katıldı. İşçiler dağıttıkları bildiride, sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını, patronun sendikalaşmayı engellemek için her türlü baskıyı uygulamaya devam ettiğini dile getirdiler.

Yılmaz'ın iddiası Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Belediyede izinsiz, yasal olmayan yollarla vizesiz olarak işe başlatılmış işçiler var. Bizim yasal yollara başvurmamız halinde bu işçiler mağdur olacak. Biz bu işlerin mağdur olup, işten çıkmalarını önlemek için yılda 2 ay 4 gün ücretsiz izin önerisini gündeme getirdik. Sendika bu olayı, malzeme yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor."

ÖNCEKİ HABER

Yüzde 35 çok geldi!

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesi'ne çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...