27 Mayıs 2004 21:00

AKP'ye 'ısrarcı olma' çağrısı

YÖK düzenine ve AKP'nin hazırladığı YÖK yasasına karşı bir araya gelen 16 kitle örgütünün temsilcisi Ankara'da düzenledikleri eylemle hükümete, "Yasa veto edilirse ısrarcı olma" çağrısında bulundu. Eylemde, üniversitenin sermaye kuşatmasından kurtarılması talebi de dile getirildi.

"Ne YÖK düzeni, ne AKP yasası" sloganıyla araya gelen ve YÖK yasasına karşı özerk, demokratik üniversite isteyen 16 kitle örgütünün yöneticisi, AKP Hükümeti'ne yasayı geri çekmesi çağrısında bulundu. Üniversitelerde var olan antidemokratik uygulamalara son verilmesini talep eden yöneticiler, Meclis'ten geçirilerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulan YÖK yasası ile ilgili olarak da bilgilendirmede bulunmak amacıyla halka bildiri dağıttılar.

Özerk üniversite Eğitim-Sen, Eğit-Der ve Öv-Der'in öncülüğünü yaptığı 16 kitle örgütü yöneticisi dün öğle saatlerinde Yüksel Caddesi'nde toplandı. Burada kitle örgütleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Meclis'te kabul edilen ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen YÖK yasasının antidemokratik uygulamaları daha da artıracağını söyledi. Dinçer, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yasayı veto etmesi durumunda AKP Hükümeti'nin bu konuda inatlaşmamasını isteyerek "Özgür bilim ve demokratik, kamusal, özerk üniversite istiyoruz" diye konuştu.

Olumsuzluklar artacak YÖK yasasının 11 maddesinde yapılan değişikliğin üniversitelerde var olan olumsuzlukları daha da artıracağını vurgulayan Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, üniversite çalışanlarının ve öğrencilerin sermayenin kuşatması altında olduğuna dikkat çekti. Dinçer, hükümetin de YÖK'ün de üniversiteleri kendi gerici anlayışlarına göre yönetmek istediğini belirterek, şöyle konuştu: "Üniversitenin YÖK'ün ya da siyasi iktidarın vesayeti altına alınmasına karşı çıkılmalıdır. YÖK kaldırılarak, üniversiteler özerk birer kurum haline getirilmelidir." Kitle örgütü temsilcileri, açıklamanın ardından üniversitelerle ilgili taleplerini içeren bildirileri Kızılay ve civarında halka dağıttılar.

ÖNCEKİ HABER

OPEC üretim artıracak

SONRAKİ HABER

BİR SAVAŞ ÖRGÜTÜ: NATO -7

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...