26 Mayıs 2004 21:00

Küreselleşen kirlenmeye karşı bilinçli çocuklar

Çocuk gelişimi alanında çalışan bazı akademisyenlerle, bu alanda faaliyet gösteren kurumların temsilcileri, Okul Öncesi Eğitim Platformu oluşturdular. Platform temsilcileri, amaçlarını; "şiddete, tüketime, küresel kirlenmeye karşı kendini koruyabilen, değerlerine sahip çıkabilen çocuklar yetiştirmek" olarak açıklıyorlar.

Paylaş
Çocukların gelişimini desteklemek ve yaşadıkları sorunları çözmek için birçok kişi, kurum ve kuruluş kendi güçleri oranında çalışmalar yapıyor. Bir grup akademisyen, kurum ve kuruluş temsilcisi bu sorunlara daha kesin çözümler üretmek ve bu yönde çalışma yürütenlerle birlikte hareket etmek için Okul Öncesi Eğitim Platformu oluşturdular. Oluşturulan Eğitim Platformu'yla, "Kendine güvenli, sorun çözme becerisine sahip, şiddetin ve tüketimin her türü ile küreselleşen kirlenmeye direnebilen bilinçli çocuklar" yetiştirilmesi hedefleniyor.

1-7 Eylül günleri Okul Öncesi Eğitim Platformu oluşturma kararı aldıktan sonra bir grup akademisyen, kurum ve kuruluş temsilcisi bu alanla ilgilenen herkesi, "Ülkemizin ve dünyamızın geleceği çocuklarımızın elindedidir. Çocuklarımızın geleceği de, öğrendiklerin de, yaşadıkların da, bildiklerin de gerçeği ne kadar algılayıp kabullenebildiklerin de, vazgeçmemelerin de; esen rüzgârlardan etkilenmeyen etik değerlerinde, şiddetin ve tüketimin her türü ile küreselleşen kirlenmeye direnebilen bilinç ve duruşlarındadır" içerikli yazıyla Heppy Kids'de yapılan Eğitim Platformu toplantısına çağırdılar. Toplantıya katılan akademisyen ve temsilciler bu çalışmaya verebilecekleri destekleri belirlerken, "Müze kurulması, belgesel film hazırlaması, geziler düzenlemesi, Kızılay'da yürüyüş yapılması, MEB'e bağlı ücretsiz mobil okulların açılması, okul öncesi eğitimden faydalanamayan çocuklara kurumlarda veya uygun yerlerde eğitim sağlanması, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi, engelli çocuklara yönelik çalışma yapılması, gelişim taramaları yapılması, tiyatroların çalışmalara katılması" gibi önerilerde bulundular. Eğitim Platformunun hedefleri arasında her yıl 1-7 Eylül günleri arasında "Okul Öncesi Eğitim Günleri" olarak belirleyip giderek bir 'öğrenme' ve 'bilim' seferberliğine dönüştürme kampanyası başlatmak da yer alıyor.

Toplantıya katılanlar Eğitim Platformu Toplantısına: Eğitimde Paylaşım Derneği, Türkiye Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği, MTA Genel Müdürlüğü, Ajans Mavi Arı, Ya-Pa, Locopoco Toys Armada, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu, Özel Yüce İlköğretim Okulu, Çocuk Müzeleri Kurma Derneği, Çağdaş Drama Derneği, Gözdem Özel Eğitim Merkezi, Kavaklıdere Lions Klübü gibi kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

ÖNCEKİ HABER

Aylık gıda harcaması

SONRAKİ HABER

Gündem 'Çevik NATO'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...