26 Mayıs 2004 21:00

Güngör Mengi'ye kına götürdüler

Bakırköy Sümerbank işçileri, fabrikalarını satışını destekler nitelikte haber yapan Vatan gazetesini protesto ederek, Genel Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güngör Mengi'ye kırık kalem ve kına götürdüler.

Paylaş
Bakırköy Sümerbank işçileri, fabrikalarını satışını destekler nitelikte haber yapan Vatan gazetesini protesto ederek, Genel Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güngör Mengi'ye kırık kalem ve kına götürdüler. Vatan gazetesi önünde toplanan işçiler, "Satılık kalemler kırılacak", "Ülke özelleşti hırsızlar güzelleşti", "IMF'nin itleri sattırmayız KİT'leri", "Başımızı veririz işimizi vermeyiz" sloganlarını attılar. TEKSİF Bakırköy Şube Başkanı Çetin Yelken, "medya-siyaset-ticaret üçgenine dur demek istediklerini, meslek ilkelerini hiçe sayarak kalemlerini bir tehdit, şantaj silahı olarak kullananları boykot ettiklerini" söyledi. Fabrikalarının bir yıldır kapalı olduğunu, buna karşı kendilerinin "üretmek istiyoruz" dediğini anlatan Yelken, "Bizim sesimizi duymayan Vatan gazetesi ve yazarı Güngör Mengi, fabrikanın bir an önce satılması için duyarlılık göstermiş, yönlendirici yazılar yazmış, haber yapmış, fabrika satıldıktan sonra da sessizliğe bürünmüştür" dedi.

Yanıtlayın! Yelken, beş yıldızlı otelleri, elit eğlence merkezlerini mekan tutmuş gazetecilere şu soruları sordu: "Gerçek değeri 100 milyon dolar olan fabrikanın 44 milyon dolara verilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Fabrikayı alan grubun siyasi merkezler ve cemaatlere yakınlığı ve ödediği vergi ve alım şekli gazeteleri hiç ilgilendirmiyor mu? 680 işçinin ekmeğinin hükümet tarafından alınması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yıllardır kalemşörlüğünü yaptığınız kuruluşların sahiplerini ve subaşlarını tutanlar hortumcu olarak tarihe geçerken, şu an oluşturduğunuz gazetenin sermaye yapısı hakkında bizi bilgilendir misiniz?"

ÖNCEKİ HABER

Büyükşehir'de uyuşmazlık

SONRAKİ HABER

SASA'da grev yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...