25 Mayıs 2004 21:00

Petrol işçisinin TÜPRAŞ sevinci

Petrol-İş Sendikası'nın açtığı davada alınan "TÜPRAŞ'ın satışında yürütmenin durdurulması" kararı, Aliağa'da sevinçle karşılandı.

Paylaş
Petrol-İş Sendikası'nın açtığı davada alınan "TÜPRAŞ'ın satışında yürütmenin durdurulması" kararı, Aliağa'da sevinçle karşılandı. TÜPRAŞ Aliağa Tesisleri kapısında, sabah saatlerinde servis araçlarından inen yüzlerce işçi "Yaşasın Türk adaleti", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" şeklinde slogan attı. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, şunları söyledi: "Bu maçın ilk raundudur. Kavga henüz bitmedi. Karar bizim mücadele azmimizi artırdı, haklılığımızı kamuoyu nezdinde daha da pekiştirdi. Bu işin peşini bırakmayacağız." Kırıkkale'de de TÜPRAŞ Rafinerisi önünde toplanan işçiler, mahkeme kararını halay çekerek kutladı.

'Karara uyulsun' Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, yürütme organlarının Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin kararına uymasını istedi. Öztaşkın düzenlediği basın toplantısında, "Mahkeme, TÜPRAŞ ihalesinin teklif sahipleriyle açık artırma yoluna gidilerek yapılması mümkün iken, nihai teklif almak yoluyla sonuçlandırıldığını ve bunun ülke ve toplum yararına olmadığını kararında ifade etmiştir" dedi. Yargı kararlarını uygulatmak için kararlılık göstereceklerini belirten Öztaşkın, "Aksine bir gelişmeye Petrol-İş ve TÜPRAŞ çalışanları en sert şekilde cevap vereceklerdir. Eylemsel gücümüzü kullanmak doğal bir haktır" dedi.

Suç duyurusu Bu arada İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesi ihalesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 4 bakan, Özelleştirme İdaresi yetkilileri ve ihale komisyonu üyeleri hakkında, "görevi ihmal, görevi suiistimal, ihaleye fesat karıştırma ve diğer ilgili kanun hükümleri çerçevesinde" suç duyurusunda bulundu.

ÖİB itiraz etti Öte yandan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak, yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. İtirazın 15 gün içinde sonuçlanması gerekiyor.

ÖNCEKİ HABER

Müdür Tanış BES'e düşman mı?

SONRAKİ HABER

Danışma Kurulu memur sendikalarıyla toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...