25 Mayıs 2004 21:00

TÜMTİS işçisi tek yürek

İzmir ambarlarında çalışan TÜMTİS üyesi işçiler, saldırıya uğrayan arkadaşlarına sahip çıktı. İşçiler, ambarlardan kamyonlarla geldikleri Standart Kargo önünde eylem yaptı.

Paylaş
TÜMTİS üyeleri arkadaşlarının saldırıya uğradığı Standart Kargo önünde eylem yaptı. Çalıştıkları ambarlardan, kamyonlarla gelen TÜMTİS üyeleri, iki ayrı koldan sloganlarla Standart Kargo önüne yürüdüler. "İşçilere uzanan eller kırılır", "İş, ekmek yoksa barışta yok", "İşçilere değil, katillere barikat", "Kahrolsun işçi düşmanları", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla yürüyen işçilere hitap eden TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu şunları söyledi: "Bu ülkenin demokratikleşmek zorunda olduğunu söyleyenler, göstermelik yasa değişiklikleriyle bunu gerçekleştiremezler. Mantık değişmedikçe demokratikleşme olmaz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Kurulu'nda 'özel sektörde örgütlenin' diyor. Örgütlenmenin karşılığında patronlar taşeron ve mafya adamlarını tutarak emniyet yetkililerinin gözü önünde ekmeği için direnen işçilerimize saldırıyor. Örgütlenmeler giderek yok ediliyor. Köle bir toplum yaratılıyor. Bu ülkenin demokratikleşmesi için tüm kitle örgütleri ve konfederasyonların birlikte hareket etmesi gerekiyor."

Polisin gözü önünde TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Cafer Kömürcü, saldırıdan Bornova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amiri Kamil Camcı'nın sorumlu olduğunu belirterek, "Kamil Camcı, devletin memuru gibi değil, işverenin yardımcısı gibi davranarak; işverenle ve işçilikle hiçbir alakası olmayan, dışarıdan getirilen saldırgan grupla sık sık bir araya gelip toplantılar yaptı. Saldırgan grup Camcı'nın gözleri önünde üyelerimize ve yöneticilerimize silah gösterip tehditlerde bulundu. Dün (önceki gün) Camcı'nın Standart Kargo'ya gelip işverenler ve saldırgan grupla birlikte yaptığı toplantının ardından da üye ve yöneticilerimiz saldırıya uğradı" dedi. Kömürcü, Kamil Camcı hakkında savcılığa ve İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Sınıf dayanışması TÜMTİS işçilerine Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Tek Gıda-İş Ege Bölge Sekreteri, Petrol-İş Aliağa Şubesi, Tes-İş 1 No'lu Şube, Belediye-İş 2, 4 ve 6 No'lu şubeler, Genel İş 3 ve 4 şubeler ile EMEP, ÖDP ve SDP yöneticileri ve üyeleri destek verdi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, saldırıyı kınayarak, "Sendikal örgütlülüğün güçlenmesinin tek yolu sınıf dayanışmasıdır" dedi. Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Süleyman Karakaya, "Kendi işçisine silah çeken patrona ne denebilir? Bu türden çetelerle yapılan saldırılara karşı sınıf dayanışması içinde olmalıyız" diye konuştu. Belediye-İş 6 No'lu Şube Başkanı Atilla Pasin'de emeğe silah çekildiğini vurgulayarak, "Zaten yasal boyutta sendikal örgütlenmenin önünü tıkıyorlar. Şimdi de silaha ve şiddete başvuruyorlar. Bunun karşısında işçiler olarak birlikte ve inançlı hareket etmeliyiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

İsrail ile el ele

SONRAKİ HABER

Müdür Tanış BES'e düşman mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...