25 Mayıs 2004 21:00

'İnsanlığımızdan utandık'

İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamları adeta soykırıma dönerken, dünyanın dört bir yanında da İsrail'e karşı tepkiler gelişmeye başladı.

Paylaş
İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamları adeta soykırıma dönerken, dünyanın dört bir yanında da İsrail'e karşı tepkiler gelişmeye başladı. Türkiye ve Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AKP'li Hüseyin Tanrıverdi'de Filistin halkının Türkiye'den beklentilerinin çok olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının yaşananlar karşısında hafif bile kaldığını söyledi. Tanrıverdi, 7 kişilik bir heyet olarak dört gün kaldıkları Filistin ile izlenimlerini gazetemize değerlendirdi. Filistin'de insanların, çocukların katledildiğini, yaralıların diri diri toprağa gömüldüğünü, aşananların büyük bir insanlık trajedisi olduğunu, gördüklerinden insanlık adına utanç duyduğunu söyledi. Tanrıverdi, "inşallah Meclis'te bu trajediyi durduracak kararlar alınır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının "sert" olduğu değerlendirmelerini, "Orada yaşananları görseniz bu açıklamanın hafif bile olduğunu görürsünüz" diyen Tanrıverdi, bu konuda Türkiye'ye büyük görev düştüğünden belirtti. "Filistin Dostluk Grubu"nda sayının diğerlerine göre az olmasını "art niyet, kasıt olmadığı" şeklinde değerlendiren Tanrıverdi, diğer gruplarda yönetim için yarış nedeniyle yönelimin fazla olduğunu savundu. "Meclis sorunu görüşmek için geç kalmadı mı?" şeklindeki sorumuzu ise Tanrıverdi, "Birden bire müdahale etmek kolay değil" diye yanıtladı.

Erdoğan: Gerçekçi olun! Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin TBMM grubunun basına kapalı bölümünde milletvekillerine, "Hassas bir dönemden geçiliyor. Filistin konusunda duygusal davranmayın. Dünya gerçeklerini göz önünde tutun. Biz öyle davranıyoruz.'' dediği öğrenildi.

ÖNCEKİ HABER

Hepsi takiye bu gerçek!

SONRAKİ HABER

Meclis sadece yasak savdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...