17 Şubat 2011 03:57

Ağacın üzerine kurduğu evde yaşıyor

Rize’de bir kişi yerden yedi metre yükseklikteki kızılağaçların üzerine kurduğu 32 metrekarelik tahta evde yaşıyor.ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ HAYALİNİ KURUYORDURize’nin İyidere ilçesine bağlı Büyükçiftlik köyünde yaşayan 43 yaşındaki Fuat Kitapçı, ağaç üzerinde bir ev kurmayı çocuk

Ağacın üzerine  kurduğu evde yaşıyor
Paylaş

Rize’de bir kişi yerden yedi metre yükseklikteki kızılağaçların üzerine kurduğu 32 metrekarelik tahta evde yaşıyor.
ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ HAYALİNİ KURUYORDU
Rize’nin İyidere ilçesine bağlı Büyükçiftlik köyünde yaşayan 43 yaşındaki Fuat Kitapçı, ağaç üzerinde bir ev kurmayı çocukluğundan beri hayal ettiğini ve en sonunda gerçekleştirdiğini söyledi. Kitapçı, “Babamın vefatı sonrası malların ve tarlaların kardeşler arasında pay edilmesinin ardından kendime düşen arazi içerisindeki ağaçlar üzerinde ev yapmak için çalışmaya başladım. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucu evi tamamladım. Çelik halatlarla evi sağlam olması için 4 kızılağaç ve bir gürgen ağacına bağladım. Ev 32 metre kare alanda, mutfak, oturma odası, tuvalet ve banyodan oluşuyor. Evi yaklaşık 7 bin liraya mal ettim.’’ dedi.
TEMİZ HAVA VE MANZARA HİÇBİRŞEYLE KIYASLANAMAZ
Yılın büyük bir bölümünü ağaçtaki evde geçirdiğini ifade eden Kitapçı, ‘’Evin içi yaz aylarında serin oluyor. Köpeğim ‘Uşak’ ile manzaranın tadını çıkarıyoruz. Buradaki temiz hava ve manzara hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar güzel’’ diye konuştu.
Kitapçı, görenlerin eve büyük ilgi gösterdiğini ve evde kalmak istediklerini belirterek, ilerleyen zamanlarda misafir ağırlamak için evi daha da büyüteceğini sözlerine ekledi. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

Bu ‘çığlığı’ herkes duysun

SONRAKİ HABER

4 katlı binanın altından köyün yolu geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...