24 Mayıs 2004 21:00

Emekli maaşlarına soru önergesi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Çanakkale milletvekili Ahmet Küçük, emekli maaşlarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle, soru önergesi verdi.

Paylaş
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Çanakkale milletvekili Ahmet Küçük, emekli maaşlarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle, soru önergesi verdi. Yazılı açıklamasında, ülkedeki milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Küçük, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında hiçbir işileşme sağlanmadığını belirtti. Küçük'ün Erdoğan'ın cevaplamasını istediği soru önergesinde şunlar yer aldı:
  • Ocak 2000 ve Haziran 2002 arasındaki dönemde, işçi emeklilerine yapılan zamların yılbaşından geçerli olması (1 Ocak) gerektiği halde, emeklilerin ödeme günlerine 18-22 Ocak tarihleri dikkate alınarak yapılmasından dolayı, emeklilerimiz hak kaybına uğramıştır. Emeklilerin yasal alacaklarını ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz? Bugüne kadar ödenmemesinin sorumluları kimlerdir?
  • Ocak 2000 tarihinden itibaren memur emeklilerine TÜFE+yüzde 2 refah payı uygulanırken, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 2'lik bu refah payları neden yansıtılmamıştır? Bunu telafi edecek bir çalışmanız var mıdır?
  • İşçi ve Bağ-Kur emeklimizin aleyhine oluşan farkın giderilmesi için neler yapacaksınız?

  • ÖNCEKİ HABER

    S. Arabistan üretimi artıracak

    SONRAKİ HABER

    Lisanslar 20 Aralık'a kadar verilecek

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...