23 Mayıs 2004 21:00

Ambar işçisi işbirlikçilere öfkeli

TÜMTİS Ankara Şubesi'nin Genel Kurulu Türk-İş Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede ABD ve İsrail ile onların işbirlikçilerine karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Paylaş
TÜMTİS Ankara Şubesi'nin Genel Kurulu Türk-İş Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede ABD ve İsrail ile onların işbirlikçilerine karşı mücadele çağrısı yapıldı. Divan başkanlığına TÜMTİS Genel Eğitim Sekreteri Gürel Yılmaz'ın seçildiği kongrede "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "TÜMTİS işçisi direnişin simgesi", "Katil ABD işbirlikçi AKP" sloganları atıldı. Alkışlarla kürsüye gelen TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, dünyanın emperyalistler ve yandaşları ile karşı çıkanlar ve emekçiler olarak ikiye bölündüğünü söyledi. İsrail'deki katliama "devlet terörü" diyen başbakanın, bir yandan İsrail ile silah ticareti yaptığını söyleyen Topçu, Irak'ı bombalayan uçakların da Türkiye'den kalktığını dile getirdi. Topçu, "Yarın parası olanın çocuğu okuyacak. Parası olmayanın çocuğu Afganistan'a, Irak'a asker olarak gönderilecek" dedi. Topçu, bu zorlu dönemde sendikacı olmanın "Ateşten gömlek giymek" olduğunu belirterek, "Yüreğinde korku olan adayların çekilmesini" istedi. Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, ABD emperyalizminin Irak ve İsrail eliyle Filistin'de yaptığı katliamları kınadı. Kılıçdoğan, TÜMTİS'in birliğini bozmak isteyenlerin Nakliyat-İş adı altında yaptıkları saldırıları anlattı. EMEP Ankara İl Yöneticisi İbrahim Akkaya ise işçi sınıfının tek kurtuluşunun kendi iktidar mücadelesi olduğunu vurguladı. Akkaya, NATO zirvesine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Gelemediler Türk-İş'e bağlı sendikaların şube başkanları ile dernek temsilcilerinin da katıldığı kongrede, TÜMTİS'in tüm şube ve merkez yöneticileri hazır bulundu. Sendikalaştıkları için işten atılan Standart Kargo işçileriyle mücadele veren İzmir Şube yöneticileri ise gözaltına alındıkları için kongreye katılamadılar. Yolladıkları mesaj ise bütün işçiler tarafından ayakta alkışlandı ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı ile karşılandı. TÜMTİS Genel Sekreteri Şükri Günsili de Standart Kargo işçilerinin kölece çalışma koşullarına karşı çıktıkları için saldırılarla yüz yüze kaldığını belirtti.

Söz işçilerin İşçi Bülent Yakışık, 1970'li yılların Türksolu dergisinde çıkan "Saflarımızı daha sıklaştıralım" yazısından alıntılar yaparak, birlik ve beraberlikle provokasyonları nasıl alt edebileceklerini, eğitimin, sağlığın özelleştirilmesine karşı duracaklarını anlattı. Kayseri'den Murat Taru, Ali Kızılkaya ve Yaşar Arıcan sendikalı olmanın onlara nasıl bir güç kattığını, yaşamlarının nasıl değiştiğini dile getirdiler. Konya'dan İrfan Avşar, Nakliyat-İş eliyle Konya'da kendilerine yönelik bıçaklı, satırlı saldırıyı anlatarak, eninde sonunda TÜMTİS'in kazanacağını, Konya'da işçilerin temsilcisinin TÜMTİS olduğunu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

İşe iade kararı

SONRAKİ HABER

Çay fabrikasında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...