22 Mayıs 2004 21:00

Çadırlarda şifa bekliyorlar

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne yakınlarını tedavi ettirebilmek başka illerden gelen hasta yakınları hastane çevresine kurdukları çadırlarda kalıyorlar.

Paylaş
Maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınları, bazen aylarca süren tedavi sırasında en büyük sıkıntıyı kalacak yer konusunda yaşıyor. Adana'nın bölge hastanesi konumundaki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne, başka illerden yakınlarını tedavi ettirmek için gelen hasta yakınları, konaklama imkânları olmadığı için arabalarında veya hastane çevresine kurdukları çadırlarda kalıyorlar. Kışın yağmur altında, yazın Çukurova'nın sarı sıcağında şifa bekleyen insanların zaman zaman çadırları da sökülüyor. Hastane yönetimi, 'önemli' şahısların hastaneyi ziyaret edeceği gerekçesiyle çadırların hastane çevresine kurulmasına izin vermiyor. Hasta yakınları, hastane çevresine, hasta yakınlarının kalacağı bir pansiyon yapılmasını istiyor.

Acıyı anlatmak… Hanifi Karahan, yıllardır aynı yastığa baş koyduğu hanımını tedavi ettirmek için İskenderun'dan gelmiş. Kirli sakalının arasından yaşlar süzülüyor. 5 aydır iyileşmesi için hastane kapılarında beklediği eşinin vefat ettiğini yeni öğrenmiş. Karısının kendisinden istenen 800 milyon lirayı veremediği için öldüğünü söylüyor, acısını anlatmaya çalışıyor. Babasının kalp ameliyatı için Elbistan'dan geldiklerini belirten Zeliha Işık ise geceleri arabada kaldıklarını söylüyor. Işık'ın burada ne kadar kalacağını kestiremiyor. Urfa'dan gelen Salih Diler ise 3 aydır dışarıda yattıklarını ifade ederken, hastanenin karşısında hasta yakınları için ayrılan bekleme alanında çadır kuran Nihat Sönmez, çadırlarının söküldüğünü, yemek yaptıkları eşyalarına ve yataklarına üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından el konulduğunu anlatıyor. Çevre Müdürlüğü'nün 'Kötü görüntü yaratıyor' diyerek çadırları söktüğünü belirten Sönmez, ilaç kuyruğunda beklemekten de yakınıyor. Hastaneye bir otopark yapıldığını, bunun yerine pansiyon yapılması gerektiğini söyleyen Sönmez, "Buraya bir pansiyon şart. Yağmurdan, gece poyrazdan, rezil oluyoruz. 4 aydır buradayım ve 4 aydır dışarıda yatıyoruz. Üniversitenin o kadar arazisi var bir pansiyon yapamıyor mu?" şeklinde konuşuyor. Osmaniye'den eşinin rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelen ve bir aydır çadırda kaldığını dile getiren Nazife Alaca ise çadırlarının 'Savaş Ay geliyor' diye söküldüğünü anlatıyor ve kendilerine değer verilmediğini söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Sözleşmeyi delme teklifi

SONRAKİ HABER

Bush'un akıl hocaları
   Irak direnişinden tedirgin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...